Budite u toku i prijavite se na naš newsletter

Doček u Hrvatskoj i regiji

Autor: Turizam Info   |    Datum: 30.12.2010   |    Vrijeme: 10:26   |    Kategorija: Novosti
Obiteljski doček na Malom Lošinju, jedrenje oko Hvara, wellness u Opatiji ili ako ste za doček u zemljama regije kombinirajte skijanje i gastronomiju

Ugodan boravak u hotelu, šetnje uz more, dobra hrana. Toaleta na Silvestrovo i ulazak u Novu uz zvuke valcera i čašu šampanjca. Iako zvuči dobro poznato, može biti i puno drugačije uz neke inovativnije sadržaje, koje su hrvatski hoteli ove godine ponudili. Izdvajamo dva malo drugačija dočeka na otoku.

Hotel Aurora na Malom Lošinju nudi veliki broj sadržaja za obitelji s djecom po principu za svakoga ponešto. Tema novogodišnjih aranžmana su lošinjski kapetani, čija duga pomorksa tradicija obilježava ovaj otok.
Osim gimnastike u bezenu, wellnessa i masaže, gostima su na raspolaganju radionice izleti i šetnje, upoznavanje s lošinjskim biljem, radionice za izradu mornarskih čvorova. Posebno je bogat program za djecu za koje je pripremljena radionica Dan dupina, potraga za blagom Captain & Pirates Day te svečani dječji doček Nove godine.

Cijene novogodišnjeg aranžmana: od 375,00 kn (50 EUR) po osobi na dan,
neki izleti se nadoplaćuju
Svečana novogodišnja večera 518,00 kn (70 EUR)
Dječji novogodišnji party 263,00 kn (35 EUR)

 

Hotel Amfora Hvar nudi otočni mir, odlični specijaliteti i jedrenje oko Hvara u ponudi su hotela Adriana za sve one koji se ovdje odluče dočekati Novu godinu. DJ-a će puštati evergreen glazbu i tako goste uvesti u Novu 2011. godinu
Cijena aranžmana za dvije noći, odnosno tri dana boravka iznosi 198 eura, a u cijenu smještaja uključen je doručak i piće dobrodošlice. Za gala večeru za doček nadoplata je 70 eura, a posebna ponuda hotela je jedrenje na drvenom brodu – Latinsko jidro, oko Hvara. To naravno ovisi o vremenskim prilikama, a svi koji žele moći će se prijaviti i sudjelovati besplatno svaki dan od 28.12. do 31.12.

 

Opatijski hotel Ambasador pripremio je također jedan zanimljivi i drugačiji doček za one koji se ne žele smrzavati na otvorenom, nego u Novu godinu žele ući u kupaćem kostimu. Radi se o dočeku u wellnessu, gdhe ćete biti posluženi šampanjcem i jagodama, a cijena ovog ekskluzivnog dočeka je 690 kuna.

 

DOČEK NOVE GODINE U REGIJI

Za one koji žele otići negdje a da to nije predaleko, ove je godine vrlo popularan doček u zemljama regije.

Sarajevo je definitivno jedan od najatraktivnijih gradova, koji nudi mogućnost kombinacije zimskog odmora, gastro istraživanja bosanske kuhinje. Primjerice luksuzni novi Hotel Board, nalazi se na Jahorini na glavnom putu između vrhova Poljica i Ogorijelice, na 1.550 m nadmorske visine. U ponudi su novogodišnji aranžmani u trajanju 5, 6 ili 7 dana, na bazi polupansiona. Smještaj u sobama plaća se 86 eura po danu, Studio je 90 eura, a Lux apartmani 110 eura.
Na Jahorini osim Boarda ima još 13 hotela, a cijena ski pasa za 1 dan je 30 KM ili 15 eura, za 2 dana 54 KM ili 27 eura, a za 3 dana 81 KM odnosno 40 eura.
Za one koji posjete Sarajevo obavezno preporučamo posjetiti kultni restoran Kod Kibeta, nalazi se u mahali u centru grada, do njega se dolazi pješice, a ono što je najbitnije jest da ovdje možete probati autohtonu bosansku kuhinju u njezinom najboljem izdanju.

 

Budva u Crnoj gori nudi malo eksluzivniji doček.

Kraj prekrasnih plaži južnog Jadrana, u mjestu Bečići, prije pet godina izgrađen je ultra luksuzan hotel Splendid sa 5 zvijezdica. Tokom 5 godina postojanja, hotel je ugostio brojne poznate ličnosti, od Rollingstonesa i Madone do Brad Pita i Angeline Jolie. Goste će ove godine u najluđoj noći zabavljati Severina, a na meniju će se naći jela internacionalne kuhinje od japanske, talijanske do francuske uz ekskluzivne šampanjce.

Cijena dočeka, bez hotelskog smještaja je 200 eura za 31.12. i 100 eura za 01.01.