Budite u toku i prijavite se na naš newsletter

konobar

Jastog na konobarski

Autor: Turizam Info   |    Datum: 20.06.2013   |    Vrijeme: 14:17

Znate onaj osjećaj kad vam konobar na kraju večere donese račun sa posebnim umjetnim smješkom. Onaj osjećaj kad etui s računom oprezno otvarate, i znate da bi bilo bolje da ste u tom trenutku ili jako pod utjecajem ono malo vina i jeftine rakije, ili pod jakim sedativima, jer cifra koju ćete na računu vidjeti nije niti približno odraz onoga što vam je konobar na početku večere nudio i obećavao.

Uniforma ili odjeća koja govori

Autor: Turizam Info   |    Datum: 15.02.2012   |    Vrijeme: 08:58   |    Kategorija: Događaji
Konobari hotela Savoy u Londonu 1920 g., pumparice kao ženski bunt iz kojih se razvila uniforma konobarice i za kraj... borosane obuća koje je obilježila radni vijek mnogih žena u turizmu
Jeste li se zapitali zašto kuhar nosi sako s duplim kopčanjem i smiješnu visoku kapu? Ili, što reći o liftboyu, s kapicom nalik na zgužvanu limenku?

Kroz vrijeme, te su se odore, uniforme, ili radna odjeća, ma kako ih zvali, mijenjali na isti način na koji su se mijenjala zanimanja ljudi koji su ih nosili. Neka su se od zanimanja u našem fokusu do danas razvila u zanimanja u turizmu, no valja se podsjetiti da su na put do današnje slave krenula iz domova kraljeva, plemića, vlastele.

Gdje su rođeni čuveni kokteli?

Autor: Turizam Info   |    Datum: 11.01.2012   |    Vrijeme: 14:57   |    Kategorija: Novosti
Da li je Manhattan zaista potekao sa Manhattana? Odakle Mojito? Tko je uopće Tom Collins?Kokteli su s vremenom postali dio povijesti i kulture.

Lista najpoznatijih koktela i kontroverznih priča koje kriju.

BLODDY MARY
Popularna legenda kaže da je orginalni Bloddy Mary napravljen od podjednake doze soka od rajčice i votke, korišten kao lijek za mamurluk, a izmislio ga je komičar, kompozitor i producent George Jessel. On je tvrdio da je izmislio ovo piće jednog jutra na Palm Beachu 50-ih godina prošlog stoljeća, kada je pomiješao vodku sa sokom od rajčice kako bi se otrijeznio od prethodne večeri.