fbpx
Turizam info

Novi, ljetni broj časopisa za poduzetnike u turizmu i one koji to žele postati

Vjerujemo da će ovo biti odlična turistička sezona. Držimo fige, a da i mi budemo od male pomoći, u novom broju časopisa Turizam Info na 150+ stranica donosimo više od 100 članaka iz turističkog businessa. Nekoliko tema o kojima pišemo najavljujemo u nastavku!

NARUČI PRETPLATU


6 kuća za odmor koje podižu ljestvicu u uređenju

Zašto je minimalizam i dalje u trendu i kako izgleda kada kući za odmor date jak osobni pečat? Kako postići kompromis između top dizajna i potrebe za lakim održavanjem tijekom sezone?

Kroz primjere šest novih vila od Istre do Dubrovnika njihovi vlasnici otkrivaju formule kako uspješno kombinirati dizajn i koncept ponude u luksuzan sadržaj kakav se danas na tržištu traži.

Veliki prilog na više od 10 stranica čitajte u ljetnom broju časopisa Turizam info


Sve što ste tražili, a niste mogli pronaći za vaš bazen

Zavidite susjedu na njegovom superbrzom robotu koji mu čisti bazen, a vi ne znate gdje biste robota kupili niti koliko košta? U velikom pregledu donosimo ne samo robotske čistače bazena, već i sve ostalo što će vam ove i sljedećih sezona trebati za brzo i lako održavanje bazena: 35+ proizvoda s pregledom performansi i cijenama.

Prilog pronađite na 147. stranici novog broja časopisa.


Što se (g)radi u turizmu?

Kolege turistički poduzetnici ne spavaju, pa je pred sezonu otvoreno nekoliko novih i rekonstruiranih hotela, kampova i vila. Iz ukupnog pregleda izdvajamo inside story o najvećem i najluksuznijem projektu na Mediteranu: One & Only Portonovi u Crnoj Gori, s velikom reportažom i detaljnim pregledom kapaciteta i sadržaja.

Tu je i velika investicija Valamara, koji je u obnovi hotela Meteor u Makarskoj pomaknuo granice što se tiče implementiranih tehnologija za održavanje bazena i bazenske vode, kao i koncepta vodenih sadržaja.


Tko su najbolji restorani i chefovi u Hrvatskoj?

Prvi veliki susret struke bila je promocija gastro vodiča Gault & Millau 2021. Novo izdanje donijelo je nekoliko novih ulaza, promijenile su se ocjene i redosljed najboljih restorana.

U ljetnom broju časopisa Turizam info saznajte tko je najbolji hrvatski chef, tko ga slijedi u stopu, uz pregled 41 najbolje ocijenjenog restorana.


Znate li koji su vinari proizveli najbolje malvazije i terane?

Naš šalbahter dolazi s ocjenivanja na Vinistri. Izdvajamo detaljnu listu (medalje i ocjena) malvazija, terana i muškata koja će vas možda iznenaditi. Izostala su neka očekivana, a pojavilo se puno novih imena, pa je sažetak na jednom mjestu dobra inspiracija za osvježenja na vinskoj listi.


Da kokteli ne budu “deja vu”

Gosti vam više ne traže samo gin&tonic ili mojito?! Da, tržište i trendovi u koktelima su se promijenili! Istražili smo što tržište traži u “novom normalnom”, a za inspiraciju za nove koktele donosimo literaturu koju koriste najpoznatiji svjetski barmeni. Tu je i kratki podsjetnik na vrste čaše za pojedinu vrstu koktela – da za sezonu sve bude kako treba.


21 sokovnik i blender

Ova oprema za ugostiteljske objekte dolazi u rasponu od 600 do 27 tisuća kuna (+PDV), a koliko ćete uložiti ovisi o tome kakav finalni rezultat želite. Prikupili smo aktualnu profesionalnu ponudu s perfomansama za svaki modela. Odabir je širok, a dio je namijenjen za vile i kuće za odmor.


Probali smo 14 najboljih tonika

Tonik je jednostavno “must” u ponudi, no nikad se niste imali vremena pozabaviti razlikom među svim onim tonicima koje vam dobavljači i distributeri nude?

No worries, odradili smo posao za vas. Probali smo najbolje tonike na hrvatskom tržištu da znate što očekivati u boci i kako se mogu uklopiti u priču vašeg objekta. Za svaki od testiranih tonika izdvajamo karakteristike, a one koje su nam posebno popravili dan uvrstili smo u Editor’s choice.

Kompletan prilog o tonicima, s receptom ako ga želite sami raditi i povijesti tonika ako želite poraditi na storytellingu pronađite u ljetnom broju časopisa Turizam info


Ne zaboravite – stiže zabrana jednokratne plastike!

Zabrana je aktivna od ovog ljeta. Obratite pažnju da nema više plastike u dostavi, niti to-go ponudi, a i vaše slamke za koktele moraju biti eco-friendly. Predlažemo da sve plastično što imate bacite u odjeljak za reciklažu, a pregled biorazgradive ambalaže za ugostiteljstvo pronađite u našem pregledu na stranici 106.


Kako pametno povećati vrijednost destinacije?

Ovo je vjerojatno pitanje koje se pitate svake godine, a odgovor je uvijek najbolje potražiti kod onih koji su u tome uspjeli. Jedan od hrvatskih dobrih primjera je lani završena nebaska šetnica na Biokovu koja je rezultirala ogromnim povećanjem broja posjetitelja u ovom nacionalnom parku.


Kad malo mjesto napravi odličan muzej

Mali istarski gradić Barban najpoznatiji je po Trki na prstenac, viteškoj igri sličnoj Alci.  Općina i turistička zajedinica udružili su snage i napravili hvalevrijedan, dobro osmišljen Centar za posjetitelje, koji je kvalitetan primjer za brojne druge destinacije koje također planiraju staviti u fokus neki svoj jedinstveni turističko-povijesni proizvod.

… i još puno toga u novom broju časopisa Turizam info!

NARUČI PRETPLATU


Par isječaka iz novog broja pogledajte u galeriji.


Časopis možete pronaći i na prodajnim mjestima