fbpx
Turizam info

Novi broj – proljeće 2021

Naslovna-novi-broj

Proljetni broj naglasak stavlja na temu e-mobilnosti i kako se turistički objekti mogu/trebaju prilagoditi za goste koji će sve češće dolaziti s električnim automobilima. Donosimo i insajderske informacije o njemačkom tržištu kako bi vam pomogli da se što bolje pripremite za ovu, ili neku sljedeću sezonu. Tu je i niz aktualnosti iz novog normalnog u turizmu, najave i zanimljivosti, te prikaz sauvignon blanca kao vina koje zaslužuje biti na vinskim listama restorana

NARUČI ČASOPIS

E-mobility – danas je možda situacija da tek manji broj gostiju u sezoni u vaš objekt dolazi električnim automobilima, no to će se promijeniti i brže nego što očekujemo. U Europi je u posljednjih godinu dana po prvi puta kupljeno i registrirano više električnih nego klasičnih automobila. Kako biste se mogli što bolje pripremiti za ovaj rastući trend, na jednom smo mjestu obuhvatili što trebate znati o e-mobilnosti u turizmu: od osnovnih pojmova, preko praktičnih primjera malih hotela, vila i kampova koji su već ugradili punionice, do pregleda najčešćih modela električnih automobila s vremenom punjenja, kao i sve o javim punionicama na koje možete uputiti vaše goste.

Veggie-hotels.com – kada vegetarijanci i vegani stignu u hotel koji nema za njih prilagođenu prehranu, često se u segmentu gastronomije osjećaju kao gosti “drugog reda”. Njemački novinari i vegetarijanci Thomas i Karen Klein su 2011. godine iz upravo ovog razloga pokrenuli portal veggie-hotels.com koji danas okuplja više od 500 hotela u svijetu koji su se nišno specijalizirali prema ovim kvalitetnim gostima. S obzirom da broj vegetarijanaca i vegana rapidno raste, donosimo sve o platformi veggie-hotels.com, ali i što zapravo znači prilagoditi ponudu kroz primjer Veggie hotela Balatura iz Triblja.

Sve o njemačkom tržištu – naše najveće emitivno tržište je zapravo jako tradicionalno i teško se mijenja. Nijemci još uvijek vole kupovati aranžmane u putničkoj agenciji, nisu toliko online već preferiraju gledati televiziju, slušati radio i čitati dnevne novine. Omiljeni motivi putovanja su im sunce i more, a za sve one koji se žele bolje prilagoditi i više prodavati na njemačkom tržištu prenosimo insajdereske informacije za kvalitetnu pripremu i prodaju sezone.

Sauvignon blanc – elegantno, svježe, resko vino koje se odlično slaže uz proljetnu mediteransku gastronomiju najkraći je opis sauvignon blanca. To je jedna od nastarijih sorti, uz chardonnay i jedna od najraširenijih. Popularnost mu je porasla sredinom 1980.-ih godina, kada je mlada publika prepoznala sauvignone iz Novog svijeta kao nepretenciozna, a opet zanimljiva vina. Sve o sauvignonu blancu od povijesti, o vinu u vinogradu i čaši, uz pregled 15 sauvignon blanca hrvatskih, francuskih, australskih i novozelandskih vinara.

Four Season Madrid Hotel jedno je od najiščekivanijih otvaranja hotela u Europi. To je prvi Four Season hotel u Španjolskoj koji je u svakom smislu predstavljao velik izazov. Arhitektonski je sedam povijesnih zgrada povezano u jedinstven kompleks gdje je trebalo očuvati povijesnu baštinu, a nekadašnje uredske prostore pretvoriti u hotelsku infrastrukturu. Novi hotel raspolaže s 200 soba, a kroz ponudu visoke gastronomije i činjenice da se uz njega nalazi i luksuzni shopping centar bi trebao dati značajan doprinos razvoju Madrida kao city break destinacije.

Novi booking portali – za sve vlasnike turističkih objekata koji su uvijek otvoreni prema nekoj od alternativa klasičnim booking portalima, donosimo tri opcije koje će se nekima od vas možda pokazati kao optimalne za pojedina tržišta i niše.

Opremanje – u ovom broju posvetili smo se novim modelima mobilnih kućica s obzirom da će one ove, ali i sljedećih sezona i dalje biti jedan od traženijih oblika smještaja. Uz to, za sve vas koji krećete u opremanje vanjskih prostora donosimo i najkompletniji pregled outdoor sjedećih garnitura za turističke objekte.

Legionela – govoriti o nekim drugim, novim bolestima koje prijete turizmu dok je pandemija još uvijek aktualna možda je čudno, ali i potrebno. Legionela je bolest vezana za stajaću vodu i klimatizacijske sustave u vilama, kampovima, hotelima i marinama koje posluju sezonski. Bakterija je to koja izaziva bolest sličnu upali pluća, no ako znamo nešto više o njoj, onda razvoj legionele i sve njezine negativne posljedice možemo spriječiti.


… i još puno toga u novom broju časopisa Turizam info!

NARUČI ČASOPIS


Časopis možete pronaći i na prodajnim mjestima