fbpx
Turizam info

Novi, jesenski broj časopisa za poduzetnike u turizmu i one koji to žele postati

Iza nas je jedna sezona iznad očekivanja! Za one koje još uvijek rade, kao i za one koji su se sada uspjeli malo opustiti, u novom broju na 140+ stranica donosimo brojne članke o svijetu turizma, a neke od teme izdvojili smo u nastavku!

POKRENI PRETPLATU


Kako je prošla sezona u kampovima?

Vlasnici kampova su u pripremi sezone bili oprezni, no veliki broj njih je ove godine radio rekordno. Neki od njih su za prodaju sezone ulagali u marketing na hrvatskom tržištu, drugi su se okrenuli društvenim mrežama i odradili sve “in house”, dok su treći intenzivno razvijali nove proizvode.

Nakon intenzivne sezone, najavili su nam kako razmišljaju o novoj sezoni i gostima, što gosti traže, u što će ulagati i na kojim će sajmovima nastupati.

Veliki prilog o sezoni u kampovima pročitajte u novom broju časopisa Turizam info


Za ovu ljeto otvorili su…

Završeno je nekoliko projekata, od kojih neki značajno podižu ljestvicu kada je riječ o opremi, uređenju i konkurentosti. Uz hotele od Istre do Dalmacije, izdvajamo priču o Villi Nai na Dugom otoku, i detaljne informacije o Hiltonu na Kvarneru.

Pogledajte kako su uređeni i opremeljeni i novi hotel Miramare u Crikvenici, Villa Harmony u Splitu, Armerun u Šibeniku i kako je uređen novi lobby i spa u splitskom Radissonu.


Gorko, pikantno, intenzivno, aromatično… maslinovo ulje

Imate različita maslinova ulja u restoranu, ali niste sigurni koje arome u njim osjetite ili uz koju ih hranu preporučiti gostu? Potražili smo sve o najčešćim sortama maslina u hrvatskim maslinicima i uljima koje daju, uz preporuku jela, pa čak i vina uz koja se najbolje slažu.

Uz stručnjake iz Zadružnog saveza Dalmacije, sve o sortama maslina i maslinovim uljima s nama su podijelili i Bosiljka i Duilio Belić iz Istre.


Ljubav koja traje

Jeste li znali da češki gosti još od 19. stoljeća preferiraju Jadran, a Hrvatska im im je daleko najomiljenija destnacija?. To više nisu gosti kakve smo nekada poznavali, sada nam dolaze neke nove generacije, a ako želite veći broj gostiju s ovog tržišta, donosimo sve ona male (i ne tako male) tajne koje trebate znati.

Tu su najpopularniji portali na kojima je oglašavanje efikasno, najčitanije dnevne novine, popis svih onih sitnica koje češkim gostima puno znače, kao i savjet u kojim Facebook grupama biti aktivan.


Sve što ste ikad trebali znati o sauni

Primjetili smo da je sauna sve više “must have”, naročito u vilama i kućama za odmor. Zato smo prikazali najveći spektar svih detalja koje trebate znati o saunama, od onoga što je važno vama kao investitorima, do svega onoga što u sauni očekuje vaš gost.

Osim povijesti sauniranja, tu su i vrste sauni i njihove karakteristike, najbolje vrste drva za saunu, mali savjeti stručnjaka, te popis pravila sauniranja na četiri jezika kao i veliki izlog modela sauni za svaku vrstu turističkog objekta.


Muzeji uvijek “in”

U Klisu je otvoren privatni projekt Muzeja masline koji na jedan lijep, gostima blizak način prikazuje povijest maslinarstva na našim prostorima. U Rijeci je s druge strane krajem prošle godine završen jedan od najvećih muzejskih projekata, Muzej grada Rijeke u Palači šećera. Priča je to o Rijeci i njezinoj povijesti, ljudima koji su je stvarali, sadržaj koji utire put kulturnom turizmu na jednoj višoj razini.


Tri nova portala za vile i kuće za odmor

Vlasnici vila i kuća za odmor uvijek su u potrazi za novim i učinkovitim kanalima prodaje, a u ovom broju donosimo tri nova prijedloga gdje se efikasno oglašavati.


Najbolji na Decanteru

Propustili ste vidjeti koja su vina ove godine dobro prošla na Decanterovu ocjenjivanju? Bez brige, donosimo sažetak gdje možete vidjeti da je ove godine na Decanteru ipak sve bilo drukčije.

Dominaciju su polako izgubila istarska vina dok su se jako nametnula dalmatinska, i to ona od bijelih autohtonih sorti, koja se osvojila i dvije platinaste medalje. Više na str. 26 novog broja.

Kompletan prilog o nagrađenim vinima na ovogodišnjem Decanterovom ocjenjivanju potražite na stranici 26.


Na kojim turističkim sajmovima sudjelovati

Ako već sada razmišljate o povratku sajmovima, dobra je vijest da je najavljeno održavanje većine tradicionalnih sajmova koji će se održati početkom sljedeće godine u live varijanti i na kojima počinje prodaja sezone. Donosimo popis!


Čuvanje vina u restoranu

Želite da vino od kda stigne u vaš restoran dok ga ne poslužite na stolu bude adekvatno skladišteno, kako bi sve njegove karakteristrike došle do izražaja? Kroz zanimljiv presjek nekoliko važnih sitnica vezanih za starenje, čuvanje i odležavanje vina, donosimo i pregled najboljih modela vinskih vitrina za restorane koje se mogu naći na našem tržištu.

… i još puno toga u novom broju časopisa Turizam info!

POKRENI PRETPLATU


Par isječaka iz novog broja pogledajte u galeriji.


Časopis možete pronaći i na prodajnim mjestima