Iz ljetnog broja izdvajamo:
PRILOZI
- Intervju Rudolf Štefan, Pelegrini Šibenik Put od beach bara do Michelinove zvjezdice i statusa najboljeg hrvatskog restorana. Zašto je okus kralj kuhinje, kako pristupati namirnici, zašto se treba stalno mijenjati
- Obnova hotela Carlton Cannes Izazovi obnove povijesnih hotela. Kako su dizajneri i arhitekti pristupili projektu da se ne izgubi povijesni duh, a da hotel dobije sve sadržaje i tehnologije za moderne goste
- Američko tržište Turizam se mijenja i očito je da se trebamo okrenuti novim gostima i tržištima. Amerikanci su jedna od kvalitetnijih niša s velikim potencijalom, zbog čega donosimo konkretan pregled njihovih preferencija u destinaciji, hotelu i restoranu, te kako se što bolje pripremiti za ove goste
VINO
- Rosé vina Veliki prilog otkriva zašto su provansalski roséi standard i mjerilo kada govorimo o ovim nepretencioznim ljetnim vinima i zašto je rosé općenito dobar odabir za restoransku ponudu. Sommelier Klaudio Jurčić testirao je 26 roséa i opisao njihove glavne karakteristike
- Decanter Kako su ove godine ocijenjena vina iz Hrvatske i regije
- Najveće prijevare u vinskom svijetu Jeste li znali da su vina, kao i umjetnička djela podloga za skandale, intrige i prevare. Donosimo nekoliko najvećih i najkontroverznijih vinskih prijevara svih vremena
REDOVNE RUBRIKE
- Investicije U Hrvatskoj je unazad par mjeseci otvoreno nekoliko novih hotela, pogledajte njihov koncept, sadržaje i ponudu
- Manifestacije Najava projekata koji su otišli korak dalje u konceptu. Donosimo festival čipke u Lepoglavi, Magic Vynil festival u Imotskom, Festival vina otoka Korčule
- Projekti Sve je više zanimljivih tematskih interpretacijskih centara kao kvalitetnih sadržaja za vaše goste. U ovom broju predstavljamo Centar koralja Zlarin i Muzej bećarca u Pleternici
- Gastro Kako i gdje su nastali sorbeti & granite, lovor u gastronomiji, mala povijest noževa uz pregled nekoliko aktualnih modela
- Ideje Ljetne koktel kombinacije s kavom, a za one čije radno mjesto zahtjeva formalno oblačenje donosimo kratki tutorial kako vezati kravatu
… sve to, kao i puno drugih tema potražite u ljetnom broju časopisa Turizam info!
Par isječaka iz novog broja pogledajte u galeriji.
Ukoliko želite pratiti aktualne teme za hotelijere, ugostitelje i poduzetnike u turizmu, pozivamo Vas da se pretplatite na časopis Turizam info!
Časopis možete pronaći i na prodajnim mjestima Tisak medie.