fbpx
Turizam info

Novi, ljetni broj časopisa za poduzetnike u turizmu i one koji to žele postati

U jeku sezone donosimo laganiji i opuštajući broj za trenutke predaha. Inspirirajte se odabirom nekoliko dobrih knjiga, pogledajte koji su novi hoteli otvoreni ili obnovljeni, a koji su sajmovi aktualni ove jeseni. Veliki prilog o aquaparkovima otkriva kako je to ponuda u koju se najviše ulaže, a tu je i motivirajuća priča o cjelogodišnjem turizmu Like i Gorskog kotra. Uživajte!

POKRENI PRETPLATU


Hoteli otvoreni pred sezonu

Osam novih i obnovljenih hotela s kompletnim presjekom ponude, uređenja i koncepta: Grand Hotel Brioni (Pula), Aminess Khalani Beach (Makarska), Aminess Maestral Hotel (Novigrad), Palazzo Rainis Hotel & Spa (Novigrad), Hotel Riva Marina (Hvar), Garden Istra Plava Laguna i Istarske Vile (Umag), Dalmacija [PLACESHOTEL] (Makarska), Mövenpick (Zagreb).


Novo: Interpretacijski centri

U Hrvatskoj ih je sve više, i sve su zanimljiviji turistički sadržaji. Uređenjem, storytellingom i konceptom turistima otkrivaju one male stvari koje čine dušu i povijest destinacije. U ovom broju predstavljamo DUBoak u Malinskoj, Centar za posjetitelje Sošice i budući centar za posjetitelje u Križnici.


Opremanje: Bicikle i romobili + ambijentalna rasvjeta

Uz rastući trend e-mobilnosti izdvojili smo ponudu bicikala i romobila za turističke objekte, dok za restoratere donosimo pregled optimalnih modela bežičnih stolnih svjetiljki za intiman ugođaj stola.


Aquaparkovi: Motiv dolaska gostiju

Da je ovo priča koja “drži vodu” već znamo, a kako je to i ponuda koju možete uvijek predložiti gostima za izlet i zabavu donosimo ponudu pet najvećih hrvatskih aquaparkova. Tu je i insajderski pogled za sve turističke djelatnike koji razmišljaju o ulaganjima u ove sadržaje.


Gastronomija: Kapesanta

Najljepša i najukusnija školjka ima i zanimljivu priču: od načina života na morskome dnu, gastronomskih potencijala u cijelome svijetu pa sve do religioznog simbola i inspiracije u umjetnosti.


Vino: Rizling – odlično ljetno vino

Aromatičan je, delikatan, živ i veseo. Ima zanimljivu povijest, a od terroira do terroira i od podruma do podruma daje vina koja su drugačija. Odlično se slaže uz mediteransku kuhinju, a u tastingu rizlinga za Turizam info, sommelier Klaudio Jurčić je izdvojio 11 vina koja vrijedi uvrstiti na vinske karte


Tema broja: Turizam Like i Gorskog Kotra

Kako Lika i Gorski kotar kreću prema cjelogodišnjem turizmu? Kroz presjek ponude nekoliko novijih kuća za odmor i jednog integralnog hotela pokazali smo inicijatvu i trud vlasnika koji rezultiraju popunjenosti od čak 200 dana godišnje. Ovdje se događa puno toga zanimljivog, a vjerujemo da će se to i nastaviti.

… sve to, kao i puno drugih tema i priloga potražite u ljetnom broju časopisa Turizam info!

POKRENI PRETPLATU


Par isječaka iz novog broja pogledajte u galeriji.


Časopis možete pronaći i na prodajnim mjestima Tisak medie.