fbpx
Turizam info

Novi, proljetni broj časopisa za poduzetnike u turizmu i one koji to žele postati

U proljetnom broju donosimo teme uz koje ćete lakše krenuti u sezonu. Od očekivanog utjecaja World Expa 2025 na turistički sektor, preko umijeća pripreme klasičnog umaka Hollandaise, do francuskih ekoloških napora u zaštiti morske trave ili posidonije. Tu su i preferencije austrijskih gostiju, umjetna inteligencija u turizmu, kao i inovacije u ponudi restorana

Iz proljetnog broja izdvajamo

PRILOZI

  • Austrijanci – sve što trebate znati o jednima od najkvalitetnijih gostiju: kako odabiru smještaj, što preferiraju u hotelu i destinaciji, kada tijekom godine putuju i što se na ovom tržištu posljednjih godina promijenilo
  • World Expo – Svjetska izložba jedan je od rijetkih evenata koji destinacijama donosi ne samo konkretne turističke brojke i rast potrošnje, već i nove turističke atrakcije
  • Recenzije – kako danas na recenzije gledaju turistički djelatnici i što im one znače u svakodnevnom radu
  • Napojnica – običaji u zemljama iz kojih dolaze naši gosti, kada i od kojih gostiju možete očekivati napojnicu

GASTRONOMIJA

  • Umak Hollandaise – zašto se Hollandaise smatra pravim malim umjetničkim djelom, kako ga pravilno pripremiti i uz što poslužiti
  • Puževi – za brojne gurmane puževi su razlog za odlazak u restoran, donosimo što sve trebate znati ako ih planirate uvesti na menije

OPREMANJE

  • Oprema za hotelski doručak – sve potrebno za spektakularan doručak
  • Ležajevi/kabane – više od 30 modela različitih ležajeve za plaže i bazene
  • Oprema za proljetno čišćenje – uređaji za održavanje čistoće u kućama za odmor, hotelima i restoranima

PROJEKTI

  • Čovik i more – novi interpretacijski centar u Loparu na otoku Rabu
  • Festival peljeških kapetana – dobar razlog za posjet Pelješcu u predsezoni
  • Dani Antike – tisućljetna povijest u projektu TZ Pule
  • Birdwatching festival – inicijativa kojom dolina Neretve razvija novi oblik turizma

TECH / TRENDOVI / EKOLOGIJA

  • Kako Francuzi štite posidoniu – najpopularnija nautička destinacija kažnjava kapetane koji se sidre u livadama morske trave
  • Konobarske stanice – zašto su važne i kako odabrati pravu
  • 7 aktualnih trendova u hotelijerstvu – promjene na koje je nužno brzo reagirati
  • Umjetna inteligencija u turizmu – znanstvena fantastika ili dobrodošla pomoć?

… sve to, kao i puno drugih tema potražite u proljetnom broju časopisa Turizam info!


Par isječaka iz novog broja pogledajte u galeriji.


Ukoliko želite pratiti aktualne teme za hotelijere, ugostitelje i poduzetnike u turizmu, pozivamo Vas da se pretplatite na časopis Turizam info!

POKRENI PRETPLATU

Časopis možete pronaći i na prodajnim mjestima Tisak medie.