Turizam info

Proljeće (2019)

Uz priču o avokadu, Indijancima u Hrvatskoj, svadbenim tortama, izdvajamo i priču o tuni, koju na 20 stranica predstavljamo kao jedan od naših najvećih gastronomskih aduta

Proljetni broj časopisa Turizam info donosi:

Najave manifestacija ovaj put uključuju najvažnije vinske festivale ovoga proljeća, namijenjene ugostiteljima i sommelierima. Izdvojili smo i nekoliko novih sportskih projekata koji će podići popunjenost u predsezoni, te inovativna gastro događanja poput Korčulanskih pjatanci ili Dana dalmatinskog pršuta i vina u Vrgorcu.

Za obiteljski smještaj najavljujemo mikrokredite namijenjene podizanju kvalitete. Riječ je o projektu Ministarstva turizma i Hrvatske banke za obnovu i razvitak, a uz ove kredite s bitno nižom kamatnom stopom, Ministarstvo želi u sljedećih nekoliko godina potaknuti obnovu kapaciteta kako bi se u konačnici ujednačila kvaliteta obiteljskog smještaja.

Skandal: Koriste vilicu! Jeste li znali kada je vilica ušla u širu upotrebu i tko je za to zaslužan? Odlična povijesna priča, kakvu sigurno niste očekivali.

Uređenje interijera u 2019. Donosimo pregled boja koje su “in” za 2019. godinu. Pročitajte kako ih kombinirati u interijerima restorana i hotela, kao i koje teksture odabrati, a koje izbjegavati. U odnosu na trendove proteklih godina dosta se toga promijenilo, pa ako razmišljate o investiranju, nije naodmet ovdje saznati nešto više.

Damirka Pongračić u svojoj kolumni piše o jednoj jako vrućoj temi – kako voditi selekcijski intervju pri zapošljavanju novih djelatnika, ostaviti dobar dojam na buduće zaposlenike i kako odabrati onaj kadar koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Hoteli totalno drukčiji od drugih. Svaka je sezona izazov za sebe, a kroz ovu temu smo pokušali pokazati razmišljanje izvan okvira u segmentu hotelske ponude. Odabrali smo pet europskih hotela koji su se svojom ponudom odmakli od konkurencije i ponudili nešto novo i drugačije, no opet u skladu s destinacijom i lokalnom, autohtonom pričom.

Tragovima Indijanaca po Hrvatskoj. Starigrad Paklenica u posljednjih nekoliko godina dio svoje ponude temelji na činjenici da su ovdje 1960-ih godina snimani filmovi o Winnetouu. To su do danas ostali najpopularniji filmovi na njemačkom govornom području, a priča o ovoj ponudi (i gostima koji radi nje dolaze o Hrvatsku) je i više nego zanimljiva.

Tuna – kraljica mora koja iz našeg Jadrana stiže u najbolje svjetske restorane. Na 20 stranica donosimo sve ono što čini tunu – od njezinih karakteristika kao jedne od najdovitljivijih, najbržih i najzanimljivijih riba, do povijesti njezina izlova na Jadranu. Istražili smo i zašto je najpopularnija u Japanu, koji je ujedno i najveći svjetski uvoznik tune. Bili smo i na otoku Ugljanu, u najribarskijem mjestu na Jadranu – Kalima. U Kali tuni su nam pokazali kako se uzgaja najbolja tuna na svijetu, kako se lovi i kako odlazi do najboljih svjetskih restorana.

Avokado – simbol zdrave prehrane, zeleno zlato ili krokodilska kruška. Avokado je totalni hit, vaši će ga gosti tražiti na meniju restorana, pa je red da svi o njemu saznamo nešto više. Donosimo kako je točno prešao granice Meksika i spario se s gotovo svim tradicionalnim kuhinjama, te koji su njegovi gastronomski potencijali.

… sve ovo, i i još puno drugih zanimljivih tema na 132 stranice novog, proljetnog broja časopisa Turizam info!

 

Pogledaj digitalno izdanje ⇒ Turizam info 77 (proljeće 2019)

POKRENI PRETPLATU


Časopis možete pronaći i na svim prodajnim mjestima