fbpx
Turizam info

Novi, proljetni broj časopisa za poduzetnike u turizmu i one koji to žele postati

U niskom startu pred sezonu novi broj donosi zanimljive ideje, konkretne primjere i drukčiju inspiraciju. Kroz priču o klasteru sjeverozapadne Istre pronaći ćete razlog zašto i kako ovakvo udruživanje funkcionira. Zašto su adults only objekti sve značajnija turistička niša i koje usluge nude? Na jednom mjestu smo prikupili i sve hotelske investicije te pregled novootvorenih hotela uz brojne druge priče iz turizma

Kvalitetno udruživanje: Klaster sjeverozapadne Istre

Sedam turističkih zajednica i dvije hotelske kuće udružili su se prije gotovo 13 godina. Do danas su pokrenuli brojne projekte kojima su pokazali na koji način dovoditi goste u pred i posezoni i kvalitetno upravljati destinacijom. O tome kako klaster funkcionira, razgovarali smo s Milovanom Popovićem.


Hotelske investicije

U Hrvatskoj bi u sljedećih nekoliko godina trebalo biti završeno desetak velikih hotelskih projekata. Na jednom mjestu smo prikupili one koji su u realizaciji ili njihova gradnja kreće od ove jeseni, s podacima o kapacitetima, sadržajima, visini investicije i prvim vizualizacijama objekata.


Što nude i kako rade adults only objekti?

Objekti koji se usko specijaliziraju prema parovima ili solo putnicima su tržišna niša koja iz godine u godinu sve više raste. Kroz gastronomiju, wellness i druge posebne sadržaje usmjerena je na kvalitetne goste, a kako su se u njoj specijalizirali s nama su podijelili: Irina Bakija i Vjekoslav Bobić, vlasnici htela Almayer u Zadru; Allen Barjašić, direktor Falkensteiner hotela Adriana i Lučana Mohorović, vlasnica Ville Romantica.


Najtiši rally na svijetu

Ove godine se deseti put održava jedinstveni rally na svijetu. Riječ je o rallyju električnih vozila koji se vozi od Istre do Pelješca, sudionici dolaze iz cijelog svijeta i obično se i poslije vraćaju u Hrvatsku kao turisti. Usmjeren na promociju e-mobilnosti i Hrvatske kao e-friendly destinacije, rally je odlična platforma za komunikaciju prema gostima kakve hrvatski turizam želi i treba.


Nove ideje za opremanje objekata

Za sve vas koji razmišljate o podizanju kvalitete i dodatnim uslugama u objektu, donosimo tri priloga u kojima ćete pronaći aktualne modele outdoor ležaljki, opreme za fitness na otvorenom te vanjskih kuhinja i mobilnih šankova.


Novi hoteli

Pred turističku sezonu je završeno nekoliko novih objekata, te donosimo pregled njihovih sadržaja, koncepta i opreme. Predstavljamo hotel Emotheo u Imotskom, Veladrion Resort u Žrnovnici kraj Senja što je i drugi ekskluzivni objekt na Kvarneru u vlasništvu Zubak grupe. Tu su i projekt četiri nove vile u Palmižani na otoku Hvaru Zori Timeless, hotel A’mare u Zadru, a iz Crne Gore Mamula Island Hotel, novi ekskluzivni hotel na otočiću Mamula kraj Herceg Novog.

… sve to, kao i puno drugih tema i priloga potražite u proljetnom broju časopisa Turizam info!


Par isječaka iz novog broja pogledajte u galeriji.


POKRENI PRETPLATU

Časopis možete pronaći i na prodajnim mjestima Tisak medie.