fbpx
Turizam info

Proljeće (2020)

U novom broju koji je izašao u jednom od najizazovnijih trenutaka za turizam u Hrvatskoj i svijetu, pogledajte nekoliko tema koje su pripremane u jednom boljem trenutku. Od srca se nadamo da će vam poslužiti kao inspiracija i motiv u vremenu pred nama, kao naš doprinos zajedničkim nastojanjima na što bržem oporavku turizma

Istria Wine & Walk projekt pokazao je u posljednjih nekoliko godina kako od ideje do kvalitetne realizacije doći do statusa manifestacije koja je rasprodana unaprijed i za koju se traži karta više. Pročitajte sve o projektu koji sada ima tri inačice, a iza njega stoje turističke zajednice Umaga, Buja, Brtonigle i Novigrada.

Sezona traje cijele godine – u svojoj kolumni Damirka Pongračić govori o tome kako tijekom cijele godine komunicirati prema gostima. Na taj način radi se kvalitetan upsale, zadržavaju gosti i radi kvalitetan marketing.

Restoran pod morem Under je projekt u južnoj Norveškoj koji kao i slični projekti koji dolaze sa sjevera Europe kombinira ekološku održivost i arhitektonski wow efekt s visokom gastronomijom, zbog toga je bio rezerviran čak sedam mjeseci unaprijed.

Hren – i hrana i lijek. U nezaobilaznoj gastronomiji povezanoj s Uskrsom pronalizimo i hren, biljku koja spada u jednu od najzdravijih, no i gastronomski zanimljivih.

Slavna jaja i recepti – potražili smo nekoliko najpoznatijih recepata s jajima, te kako su i zašto nastali. Donosimo jaja Banedict, huevos rancheros, omlet Rossini, zabaione, jaja Florentine, i za kraj najpoznatiji emulziju od jaja – majonezu.

Kava – ako niste znali kako je nastao espresso, sada možete potražiti malu priču koja vam u budućnosti može pomoći za kvalitetan storytelling. Sve je vezano uz razvoj espresso mašina, nastanak famozne pjenice te sve one sitnice koje čine dobru i kvalitetnu kavu.

Roštilji – ususret toplijim danima, u restoranima i ugostiteljskim objektima,  vilama i kućama za odmor, dio pripreme hrane seli i na terase. Tu dolazimo do roštilja, gdje donosimo pregled najnovijih modela i njihovih prednosti.

Fitness oprema za turističke objekte – ulaganja u podizanje kvalitete biti će važno i budućem periodu oporavka turizma, te donosimo pregled fitness sprava koje će svoje mjesto moći naći u različitim objektima – od hotela, pa sve do apartmanskih kuća i vila.

Kad je dijete najvažniji gost – u modernom turizmu najvažnija je specijalizacija, a čini se da se uspješnim modelom pokazala specijalizirana ponuda za djecu i obiteljski odmor. Kinderhotels udruga okuplja 50-ak takvih hotela, a članstvo o udruzi jamči gostima nivo i kvalitetu usluge, a iz Hrvatske članovi su dva hotela

Bakreno posuđe – stručnjaci kažu da je najkvalitetniji odabir kada se chef zaista želi posvetiti pripremi hrane. Brzo provodi toplinu i brzo se hladi, jedno je od najskupljih vrsta posuđa, no traje cijeli život. Pogledajte zašto bi mu trebalo posvetiti pažnju.

… i još puno toga na ukupno 126 stranica novog broja časopisa Turizam info!

POKRENI PRETPLATU


Časopis možete pronaći i na svim prodajnim mjestima