fbpx
Turizam info

Novi, zimski broj časopisa za poduzetnike u turizmu i one koji to žele postati

Za kraj godine donosimo broj koji će vas opustiti i zabaviti, ali i uvesti u pripreme za novu sezonu. Na više od 140 stranica potražite sve detalje o skandinavskim gostima, zašto španjolska vina vrijedi imati u ponudi te kako su burgeri postali puno više od street fooda. Tu je i primjer jednog održivog hotela, brojni novi projekti, manifestacije te ideje o opremanju

POKRENI PRETPLATU


Tema broja: Španjolska vina

Španjolska vina unatrag nekoliko godina sve su prisutnija na svjetskoj sceni, pa tako i u hrvatskim restoranima. Što je to po čemu se ova vina izdvajaju i zašto imaju najbolji omjer cijene i kvalitete? U velikom prilogu donosimo najvažnije regije, sorte, presjek povijesti, a sommelier Klaudio Jurčić je probao devet španjolskih vina te donosi njihove karakteristike i preporuku jela uz koja ih vrijedi poslužiti.


Profil gostiju: Skandinavsko tržište

Ako se više želite više posvetiti ovom poželjnom turističkom tržištu u novoj sezoni, donosimo sve što biste trebali znati o stanovnicima Švedske, Danske, Norveške i Finske. Kamo, kada, kako i koliko putuju? Koji smještaj odabiru? Što ih smeta u destinaciji? Kako traže informacije, gdje se najbolje oglašavati te brojne druge detalje.


Trendovi: Nekretnine u turizmu

Tržište nekretnina doživljava enormnu ekspanziju, a dobar dio toga čine vile i kuće za odmor za kojima potražnja ne pada. Kroz razgovor s nekoliko agenata pokušali smo vidjeti kakav se tip ovih nekretnina najviše kupuju i prodaje, tko su kupci i koje se prosječne cijene kuće za odmor danas postižu


Gastronomija: Burgeri

Danas burger više nije samo street food, već postaju sve kreativniji i sa sve većim iskorakom prema ozbiljnijoj gastronomiji. Razgovarali smo s nekoliko ugostitelja koji podižu ljestvicu u pripremi i prezentaciji te svim onim sitnicama koje čine razliku od dobrog do odličnog burgera.


Marcel – održivi hotel

Jedan od novijih svjetskih primjera održivog hotela je Marcel u američkom gradu New Havenu. Hotel je projektiran i građen kao energetski neovisan te vjerujemo da će mnogima od vas koji razmišljate o održivosti vašeg objekta dati dobru ideju i smjer. Uz sve to, hotel je na najbolji način pokazao da održiv hotel može biti i dizajnerski high-class objekt.


Trebate stolice za ugostiteljski objekt?

Ako planirate osvježiti interijer objekta novim stolicama, donosimo veliki pregled aktualnih modela od klasičnih do modernih, koji se mogu naći na hrvatskom tržištu


Projekti u turizmu

Predstavili smo novi Centar za posjetitelje u Nacionalnom parku Paklenice, donosimo najave turističkih manifestacija, te najbolje ocijenjene kampove u ADAC vodiču i na Kongresu kampinga. Tu su i vinske manifestacije, natjecanja, trendovi i tehnologije


… sve to, kao i puno drugih tema i priloga potražite u zimskom broju časopisa Turizam info!

POKRENI PRETPLATU


Par isječaka iz novog broja pogledajte u galeriji.


Časopis možete pronaći i na prodajnim mjestima Tisak medie.