Zahvaljujući okolišu u kojem živi slobodno, creska ovca je mala i živahna, izdržljiva i prilagodljiva, a hrani se samoniklim biljem kojim otok obiluje. Nekad je glavni proizvod creske ovce bila vuna, a danas je to poznata mlada creska janjetina, ali i creski ovčji sir.
Organizatori iz udruge creskih ovčara Pramenka za posjetitelje pripremaju atraktivan program u sklopu kojeg će se moći saznati više o creskoj ovci, razgledati kolekcije ovaca kao i pratiti vrlo zanimljivo natjecanje u šišanju ovaca. Natjecanje u šišanju ovaca održava se u muškoj i ženskoj kategoriji, a stručni žiri izabrat će i najboljeg ovna te najbolju kolekciju ovaca.
Zabavni program, koji započinje u 19:00 sati, pratit će sajam lokalnih proizvoda i bogata ugostiteljska ponuda pa će svi posjetitelji moći uživati u janjetini na ražnju, janjetini na žaru, janjetini s bižom, domaćim kolačima i tradicionalnoj creskoj slastici – olitu, te brojnim drugim delicijama.
Više informacija pronađite ovdje.