fbpx
Turizam info

Dubašljanska gaštronomija – grišnomu fra Karlu u čast

U subotu, 16. rujna ispred Interpretacijskog centra DUBoak u Malinskoj se održava gastro manifestacija s degustacijom jela inspiriranih tradicijom, koja će pripremati chef Marin Pleše.

Chef Marin interpretirat će recepte iz knjižice Branka Fučića “Gaštronomija grišnoga fra Karla z Dubašnice”, koja je inače tiskana 1996. godine, u kojoj je Fučić svoje recepte napisao govorom rodnoga kraja, a u maniri staroga fratra i osobno ju, kao i obično, opremio crtežima i vinjetama. Knjižica je odlično prihvaćena kod lokalnog stanovništva, pa je i logično da je njome inspirirana ova manifestacija koja će posjetiteljima dati uvid u gastronomsku, ali i jezičnu baštinu.

Chef Marin interpretirat će tako recepte iz knjižice i dovršavati tradicionalna jela na licu mjesta, uz nekoliko elemenata i tehnika iz više gastronomije kao što su korištenje aromatiziranih ulja i začinske soli.

Po promotivnoj cijeni moći će degustirati 4 jela, a ulaznica uključuje i knjižicu sa sastojcima svakog jela, drvenu čašu od hrastovine te čašu vina ili craft piva.

Ovo kulinarsko putovanje, upotpunit će krčki sopci i kantaduri te izlagači lokalnih proizvoda otoka Krka. Manifestacija se održava uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Kvarnera i Turističke zajednice Općine Malinska – Dubašnica.

Kontakt za rezervacije: DUBoak na +385 91 621 4303 ili e-maila duboak@malinska.hr, a više informacija saznajte na www.duboak.org.