Turizam info

Festival čokolade u Opatiji

Festival se održava od od 6. do 8. prosinca uz brojne atraktivne programe

Festival se održava od od 6. do 8. prosinca uz brojne atraktivne programe

Ove godine Festival donosi brojne novitete: na sajmu Čokoladna čarolija u centru Gervais okupit će se dosad rekordan broj izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Italije, a među slasticama koje će predstaviti prvi će se puta moći kušati i čokolada s magarećim mlijekom.

Program Festivala čokolade donosi brojne nastupe vrhunskih glazbenika, zanimljive radionice za male i velike ljubitelje čokolade, skulpture od čokolade, a ova će namirnica biti neizostavan sastojak na menijima opatijskih restorana, ali i u tretmanima spa&wellness centara.

Uvod u Festival čokolade dat će u četvrtak, 5. prosinca koncert Festivala Kvarner – El Fuego koji će sljubiti vrhunsku čokoladu Zotter i tradicionalne španjolske pjesme pune ritma u izvođenju mladog ansambla Cantoría, poznatog po iznimnim vokalnim sposobnostima.

Uz klasičnu glazbu, čokolada će se „umiješati“ i u izvedbene umjetnosti, znanost i kulturu. Tako će Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica Rijeka u programu čokolada u pokretu izvesti Slatku plesnu priču, a Croatian Choco Concept predstavit će čokoladne atrakcije u znanosti i kulturi te pružiti priliku za kušanje čokolade Teslade posvećene izumima Nikole Tesle, praline Mohole posvećene radu Andrije Mohorovičića koje na presjeku prikazuju građu Zemlje i Moho sloj, kao i slatke Bašćanske ploče, opatijske kamelije, detalje šetališta lungomare…

Više informacija na www.visitOpatija.com