fbpx
Turizam info

Uskoro kreće Vinocom u Zagrebu

Najveći hrvatski festival posvećen vinu i gastronomiji i ove se godine održava u zagrebačkoj Esplanadi, od četvrtka, 30. studenog do nedjelje, 3. prosinca. Okupiti će najvažnije vinare, distributere i proizvođače autohtonih proizvoda iz Hrvatske i regije, a održavaju se i brojne vinske radionice

Koncept Vinocoma je dva puta po dva dana, gdje tijekom prva dana nastupa jedna skupina izlagača, a druga dva dana druga skupina izlagača.

– Kao i svake godine, Festival je u prvom redu posvećen kulturi stola, vinu i hrani, kao okosnicama hrvatske turističke ponude. Nakon sezone prilika je to za ugostitelje i hotelijere da se direktno povežu s vinarima, probaju neka nova vina iz hrvatskih podruma, ali i vina koja se mogu naći u ponudi distributera te da direktno dogovore poslove i isporuke, najavio je organizator Festivala Ivan Dropuljić.

Velik naglasak Vinocoma je na edukativnom programu odnosno na masterclass radionicama. Neke od tema su Đir kroz Španjolsku, gdje će kroz dvije radionice španjolska vina predstaviti Roko Bekavac. Tu je i predstavljanje vina Domano iz Hercegovine te kušanje Dingača na slijepo koje će voditi Nenad Trifunović. U petak 1. prosinca na rasporedu su Vertikala kultnog Caberet Sauvignona Plaisir De Marle 2002. do 1998., zatim radionica koja će obraditi Malvasiju Dubrovačku, dok će u subotu 2. prosinca posebno zanimljivo biti kušanje crnog pinota iz Starog i Novog svijeta, Lynch Bages vertikala 1998. do 1966., kao i radionica koja će se baviti argetinskim vinima vinarije Bodega Catena Zapata. Nedjelja, 3. prosinca će biti posvećena hrvatskim vinima, kada su na programu tri radionice s temom maceriranih vina, arhivskih škrleta i vina s otoka Lastova.

Broj sudionika na Masterclassovima ograničen, te je potrebno prijaviti se na vrijeme. Program Festivala te informacije o ulaznicama možete pronaći vino.com.hr.