fbpx
Turizam info

Ironman u Poreču i ove će godine biti rekordan

Plava laguna je obavila kako je odmah nakon puštanja u prodaju u cijelosti rasprodan prvi krug kotizacija za Ironman koji će se održati 15. listopada, što još jednom potvrđuje da su sportske manifestacije visoke razine dobar put kada govorimo o produženju sezone.

U prodaji je trenutno drugi krug kotizacija za sportaše koji odaberu Hrvatsku kao svoju triatlonsku destinaciju u listopadu. Prošle godine utrku je završilo gotovo tisuću triatlonaca iz cijelog svijeta, a ove godine očekuju se još i više brojke natjecatelja, koji u destinaciju dolaze u pratnji suradnika, prijatelja i obitelji, što će vjerujemo i ove godine imati značajan efekt na turističke brojke Poreča.

Podsjetimo, nakon suradnje s Ironman grupom koja je započela u 2019. godini te dva Plava Laguna 5150 Triatlona Poreč iz serije Ironman natjecanja, Plava Laguna lani je organizirala svoj prvi Ironman 70.3, jedno od najprestižnijih svjetskih natjecanja u ovom sportu. Ironman 70.3 označava distancu u miljama koju sportaši trebaju proći u tri discipline – 1.2 milje plivanja, 56 milja bicikliranja te 13.1 milja trčanja (izraženo u km je to 113 ukupno, 1.9 km plivanje, 90 km bicikliranja te 21.1 km trčanja).

Kako su istarski turistički poduzetnici već više puta komentirali, kvantiteta je dostignuta, a u sljedećim godinama je cilj raditi na kvaliteti i cjelogodišnjem turizmu. Važna okosnica toga su upravo ovakva i slična turistička događanja, koja su konkretno u protekloj godini doprinijela da u listopadu Poreč ostvari rezultate bolje nego što je to bilo rekordne 2019. godine.