Turizam info

Kongres hrvatskog kampinga

Kongres kampinga ove se godine održava od 22. do 23. listopada u Svetom Martinu na Muri

Kongres kampinga okupit će vlasnike i voditelje kampova iz cijele Hrvatske, koji će imati priliku analizirati prethodnu sezonu, razmijeniti iskustva te odrediti smjernice za pripremu nove sezone. Kako najavljuje direktor kamping udruženja Adriano Palman, u stručnom dijelu će osim analize rezultata biti predstavljeni i aktualni europski i svjetski trendovi u segmentu kampinga.

– Bit će riječi o izazovima s kojima se struka susreće, zahtjevima tržišta i novih generacija gostiju koji se iz sezone u sezonu mijenjaju, uz brojne primjere dobre prakse. Kao novi trend u programu istaknut je trend plaćanja kriptovalutama u kampovima, što može biti dodatan alat za privlačenje mlađih gostiju koji slijede tehnološko-inovacijske trendove. O mogućnostima korištenja kriptovaluta u kampovima pričat će Miroslav Vegh, osnivač i direktor tvrtke Diligio iz Londona specijalizirane za prevenciju kriptovalutnog kriminala, forenziku i osiguranje kriptovaluta, najavio je direktor Kamping udruženja Hrvatske Adriano Palman.

Sudionici će u izložbenom dijelu imati prilike vidjeti najnoviju opremu za kampove, od mobilnih kućica i glamping šatora do potrošnog materijala, tehnologija i opreme.

U sklopu kongresa dodjeluju se nagrade najboljim kampovima te certifikati OK Mini Camps. Predstavit će se i rezultati istraživanja Tomas provedenog među 1500 kampista u više od 50 kampova koje pruža odgovore na pitanja o profilu, obilježjima, zadovoljstvu i potrošnji gostiju u našim kampovima ove godine. camping.hr