Prvenstvu je prisustvovalo 18 natjecatelja iz renomiranih hrvatskih restorana, hotelskih kuća i vinarija. Uz Kristijana Harjača, u finalu su se natjecali Mate Negulić (drugoplasirani), iz riječkog restorana El Rio, te Siniša Lasan (treće mjesto) iz dubrovačkog hotela Rixos Premium.
Prvak je sakupio najviše bodova u opisu domaćih i stranih vina “na slijepo”, prepoznavanju različitih destilata, posluživanju aperitiva i dekantiranju crvenog vina, predlaganju vina uz zadani menu, ispravku vinske karte, poznavanju svijeta vina, ophođenju s gostima i slično.
Voditelj Prvenstva bio je Sandi Paris, a nagrade i priznanja finalistima uručili su Veljko Ostojić, predsjednik HSK i dr. Krešimir Mikinac, voditelj edukacije.
Popis prijavljenih kandidata:
Siniša Lasan, Rixos Premium Dubrovnik, Dubrovnik
Ivan Maljevac, Zagreb
Toma Marijan, Hidden Wine Bistro, Rijeka
Tomislav Mikinac, Restoran Nebo, Rijeka
Karlo Salamon, Restoran Nebo, Rijeka
Antonio Gregorić, Restoran Patron, Jastrebarsko
Jasmin Huskanović, Restaurant Spinnaker, Valamar, Poreč
Mladen Jaklinović, Miramare by Frattelli Cerea, Valamar, Poreč
Josip Orišković, Dvorac Belaj, Belaj
Viktor Peić, Hotel Albatros, Plava Laguna, Poreč
Anto Prgomet, Hotel Park, Slavonski Brod
Mate Negulić, Restoran El Rio, Rijeka
Dejan Dević, Restoran Jist, Viškovo
Alen Vukić, Food & wine bar Ganeum, Lovran
Marko Škarica, Opatija
Kristijan Harjač, Restoran Agli Amici, Maistra, Rovinj
Igor Klarić, Familiy Hotel Amarin, Maistra, Rovinj
Domagoj Perković, Familiy Hotel Amarin, Maistra, Rovinj