fbpx
Turizam info

Mjesec plave ribe u Crikvenici

Jedna od manifestacija koja slavi ovdašnju tradiciju jest „Mjesec plave ribe“, koji je u svojim počecima zamišljen kao „tjedan“, ali zbog velikoga interesa i sadržaja koji se želi pokazati, „tjedan“ je postao „mjesec“, a održava se od 15. rujna do 15. listopada.

Manifestacija je inspirirana činjenicom da je plava riba bila jedna od najvažnijih namirnica u tradicionalnoj prehrani. „Mjesec plave ribe“ vezan je uz projekt „Cesta plave ribe“ koji je osmislila Turistička zajednica Grada Crikvenice, a riječ je o posebnoj cjelogodišnjoj gastronomskoj ponudi temeljenoj na vrijednoj tradiciji, a u kojoj sudjeluje nekoliko restorana s područja Rivijere Crikvenica.

Ovogodišnji program Mjeseca plave ribe uključuje brojna događanja

U petak, 15. rujna, od 18:00 sati u centru Crikvenice predviđeno je otvaranje „Mjeseca plave ribe“ uz cooking show poznatog chefa Davida Skoka i posebne ponude jela od plave ribe, vinskog kutka te ponude osvježavajućih koktela. U subotu, 16. rujna, najavljen je dolazak ribarskog broda s tunom u crikveničku luku te priprema jela od ulova iz mora. Nedjelja, 17. rujna, rezervirana je za cooking show chefova iz restorana „Dida“, „Domino“ i „Miramare“, posebnu ponudu jela od plave ribe, prigodnih koktela i vinski kutak. Tijekom sva tri dana održava se i program za najmlađe posjetitelje.

U sklopu Mjeseca plave ribe odabrani ugostiteljski objekti na području rivijere nude ukusna, maštovita i raznovrsna jela od plave ribe, a oni su sljedeći: „Dida“, „Karoca“, Trabakul“, restorani hotela „Crikvenica“, „Esplanade“ i „Miramare“ u Crikvenici, u Dramlju „Domino“, u Jadranovu „Feral“, a u Selcu „Riva“, „Ulika“ i restoran hotela „Marina“.

U petak, 29. rujna u restoranu „Dida“ uparivat će se jela od plave ribe s vinima vinarija „Pavlomir“ i „Grand Village Estate“, pod vodstvom sommelierke Ines Matić Matešković. Najavljeni su i vikend gastro eventi u Baru & Restaurantu Terraca u Dramlju, koji od 22. do 24. rujna, i 29. rujna do 1. listopada donose posebnu gastro ponudu uz nastupe glazbenih sastava.