fbpx
Turizam info

Najavljen 15. Kongres hrvatskog kampinga s bogatim programom

Ključni dionici hrvatskog kampinga okupit će se od 8. do 10. prosinca 2021. u Termama Tuhelj u organizaciji Kamping udruženja Hrvatske

Kamping udruženje Hrvatske će na 15. Kongresu hrvatskog kampinga okupiti vodeće ljude hrvatske kamping industrije, koji će rezimirati rezultate ovogodišnje sezone te govoriti o novim trendovima, mogućnostima promocije, otvaranju novih tržišta i razvoju novih tehnologija, kao i problemima sektora od kojih se posebno ističe pitanje turističkog zemljišta. Uz domaće stručnjake, ove godine na kongresu sudjeluje i značajan broj predstavnika nekih od najznačajnijih kamping institucija Europe, poput njemačkog ADAC-a, nizozemskog ACSI-ja, talijanske FAITE i ostali.

Ovogodišnji, 15. Kongres hrvatskog kampinga održat će se u Termama Tuhelj, od 8. do 10. prosinca 2021. Partneri kongresa su Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

Na kongresu će se govoriti o dugoročnim tržišnim trendovima te novom investicijskom i proizvodnom valu u kampingu, zajedno sa predstavnicima njemačkog ADAC-a i nizozemskog ACSI-ja, direktor talijanske udruge Village for all predstaviti će u suradnji sa KUH-om pripremljene smjernice za poboljšanje dostupnosti u kampovima, njemačka udruga Ecocamping koja promovira održivost kampova govoriti će o elektromobilnosti u kampovima, a pokriti će se i tematika cjelogodišnjeg rada, digitalnih tehnologija, novih tržišta te će se obraditi brojne druge stručne teme. 

Uz to, predstavnici Ministarstva turizma i sporta RH predstaviti će Nacionalni plan oporavka i otpornosti za razdoblje 2021.-2026., s posebnim naglaskom na mogućnosti za kamping sektor.

Već tradicionalno, najboljim kampovima dodijelit će se posebna priznanja za kvalitetu kampova -Croatia’s Best Campsites te OK mini camps, slovenska priznanja za kvalitetu kampova Naj Kamp Adria 2021 te posebna priznanja za promociju dostupnosti u kampovima Village for all – V4A.

Prijavu za sudjelovanje na Kongresu i detaljnije informacije možete pronaći na web stranici www.camping.hr/kongres-2021.