fbpx
Turizam info

Dani hrvatskog turizma u Srebrenom počinju sljedeći tjedan

Dani hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu održat će se 28. i 29. listopada 2021. godine u Srebrenom u Župi dubrovačkoj.

Dani hrvatskog turizma okupljaju brojne stručnjake iz turizma i brojnih drugih djelatnosti vezano uz turizam, a ove godine organizatori su pripremili niz zanimljivih događanja. Tako će se u sklopu DHT-a održati Konferencija o budućnosti Europe: Mladi u turizmu, koja će fokus staviti na jednu od najaktualnijih tema u turizmu – radnu snagu. Na konferenciji će se razgovarati o tome kako ojačati institucionalni okvir za obrazovanje i zapošljavanje mladih u turizmu te kako povećati atraktivnost zanimanja u turizmu za mlade. 

Panel koji organizira Hrvatska turistička zajednica pod nazivom „From the new normal to normal – what global trends in travel will stay for good? What will change?“ okupit će predstavnike najveće svjetske turističke kompanije TUI, najvećeg grčko-ciparskog hotelskog lanca s preko 60 visoko kvalitetnih hotela Atlantic Hotels, vodeće travel platforme koja je osobito popularna u Americi Expedia te jednog od vodećih svjetskih turoperatora easyJet Holidays, a koji će podijeliti poslovna iskustva stečena tijekom pandemije te najaviti trendove u idućoj turističkoj godini. Poseban osvrt bit će na Hrvatskoj kao jednoj od turističkih destinacija koja je, unatoč izazovnim vremenima i okolnostima uzrokovanih globalnom pandemijom, ostvarila odlične turističke rezultate. 

I ove godine održat će se i tradicionalni Hrvatski turistički forum pod nazivom: „Digital transformation – changing the way we think” na kojem će biti riječi o digitalnoj tranformaciji iz perspektive korisnika i pružatelja usluge, kao jedinom trendu u turizmu koji traje već godinama i koji je utjecao na svaki aspekt turizma. Pandemija uzrokovana koronavirusom pogurala je sve da prebace u petu brzinu, a kreativnost i inovacije donijeli su nova rješenja. Imajući to u vidu, tema ovogodišnjeg Hrvatskog turističkog foruma, koje HGK tradicionalno organizira, je „Digital transformation – changing the way we think”. Naime, tehnologija predstavlja podlogu koja je nužna za razvoj pametnog turizma. Međutim, ona sama po sebi nije dovoljna pa će priznati stručnjaci, publiku upoznati s alatima i okvirima koje digitalizacija pruža kako bi se kreirale nove, dodane vrijednosti turističkim proizvodima.  

U petak, 29. listopada, kao završno događanje Dana hrvatskog turizma bit će dodijeljene turističke nagrade za 2021. godinu.

Program Dana hrvatskog turizma kao i informacije vezano uz prijave pronaći ovdje .