fbpx
Turizam info

Ovaj vikend se održava Festival vina i kulinarstva

Ove godine najveći hrvatski festival u čijem je fokusu kultura vina i stola izlazi prema posjetiteljima s nešto drukčijom pričom, koja će se protegnuti kroz četiri festivalska dana, od petka 25., do ponedjeljka 28. studenog.

Kako nam je najavio legendarni organizator ovog prvog hrvatskog vinskog eventa Ivan Dropuljić, festivalski će prostor biti nešto manji, no zato dinamičniji. Tako će prva dva dana, odnosno u petak, 25. 11. i subotu, 26. 11. na festivalu svoja vina i gastro proizvode prezentirati jedan dio izlagača, a u nedjelju, 27. i ponedjeljak, 28.11. drugi dio izlagača.

– Kao i svake godine program uključuje brojne masterclassove vezane uz vina. Fokus festivala je na vinu, na njegovoj promociji prema krajnjem konzumentu ali i prema struci, a kako smo ove godine Festival produžili i na nedjelju i ponedjeljak, vjerujem da će to više odgovarati ugostiteljima i stručnim posjetiteljima – kaže Dropuljić.

Tijekom Festival će se održavati brojne vinske radionice, a osim vinara iz Hravatske i šire regije, nastupaju i proizvođači autohtonih proizvoda.