fbpx
Turizam info

Počinje Festival peljeških okusa

Festival peljeških okusa se održava na ovome polutoku od 15. lipnja do 15. srpnja, a u program je uključeno pedesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova, školjkara

Svi uključeni ugostitelje nuditi će dva festivalska jelovnika koja se nude po cijeni od 150 i 230 kuna, određene etikete vina povoljnije su do 20 posto, a niže su i cijene posjeta uzgajalištima kamenica uz degustaciju na brodovima.

Ovo je drugi festival u ljetnoj sezoni, započinje završetkom atraktivnog Festivala peljeških kapetana i otkrit će najljepše okuse lokalnih specijaliteta koji su sastavni dio zdrave mediteranske kuhinje upisane na UNESCO listu nematerijalne baštine.

„Festival peljeških okusa rezultat je suradnje turističkih zajednica općina Ston, Janjina, Orebić i Trpanj, koje drugu ljetnu sezonu organiziraju atraktivne festivale i na taj način promoviraju gostima ponudu i sadržaje destinacije. Iznimno me veseli što se u festivale uključuje sve veći broj ugostiteljskih objekata, OPG-ova i vinarija na poluotoku i na taj način pružamo turistima dodatnu vrijednost za novac te omogućujemo i stanovnicima Pelješca da uživaju u ljetu uz prigodne cijene“, istaknula je nova direktorica TZ općine Janjina Bianka Jasprica te dodala kako Pelješčane i njihove goste od 20. kolovoza do 20. rujna očekuje Festival soli, još jedno atraktivno događanje koje se ne propušta.

Foto: Andrea Sain, izvor TZ Orebic