fbpx
Turizam info

Počinje Riječki karneval

Ove godine i karneval se vraća u normalu, pa je tako predstavljen bogat program događanja u Rijeci, koje će kuliminirati velikom karnevalskom povorkom u nedjelju 19. veljače.

Program Riječkog karnevala počinje s Izborom kraljice Riječkog karnevala i primopredajom ključa Grada koji će se održati u petak 20. siječnja s početkom u 20 sati u Dvorani mladosti. Ove godine za titulu Kraljice Riječkog karnevala borit će se sedam kandidatkinja.

Vrhunac Riječkog karnevala, Dječja i Međunarodna karnevalska povorka, ove nas godine očekuju 4. veljače i 19.veljače., a neće nedostajati ni sportskih događanja. Tu su Carnival run na Molo longu i Carnival Snowboard Session na Platku 12. veljače, dok će dobro poznata lokacija, Export Delta, tradicionalno je domaćin karnevalskih zabava sa Zagrebačkom pivovarom.

Riječki karneval tradicionalno ima humanitarnu stranu koju će obilježiti nizom događaja –Humanitarni karnevalski gala party u Guvernerovoj palači, humanitarne karaoke i pidžama party, humanitarna prodaja jote i maneštre na Korzu, tradicionalno dobrovoljno darivanje krvi te po završetku karnevala prodajna izložba fotografija Foto studija Kurti „Nasmijana lica Riječkog karnevala“. 

Više o programu na www.rijecki-karneval.hr

Foto: VisitRijeka