fbpx
Turizam info

Poslovna burza MEETEX 2024.

Najvažnije okupljanje svih dionika iz sektora kongresnog i poslovnog turizma – poslovna burza MEETEX – najavljeno je za termin od 12. do 14. ožujka, na novoj lokaciji u Hilton Zagreb Conference & Event Centru.

MEETEX se inače održava od 2019. godine, a više od 200 domaćih i stranih sudionika, izlagača i hosted buyera u tri dana sudjeluje na mnogobrojnim “1 na 1” poslovnim sastancima, radionicama, neformalnim druženjima, kao i programima kroz koje se upoznaju s raznolikom ponudom Hrvatske kao premium destinacije za organizaciju raznih poslovnih događanja.

I ove će godine na Meetexu izlagati članovi Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) koja je i jedan od osnivača MEETEXA, kao i brojni drugi dionici u ovom specifičnom segmentu turističke ponude – od destinacija koje se predstavljaju kroz turističke zajednice, preko velikih hotelskih kuća, boutique hotela, do najšire palete agencija – DMC-a, PCO-a, event agencija, team building agencija, te cijelog niza specijaliziranih tvrtki koje pružaju podršku organizaciji poslovnih događanja.

– Glavni cilj MEETEX-a je promocija Hrvatske kao idealne destinacije za poslovni turizam te otvaranje novih poslovnih mogućnosti i konkretnog ugovaranja poslova. Ovaj program je upravo specifičan po tome što nudi i prezentira samo jednu destinaciju: Hrvatsku – kaže direktor projekta Adem Braco Suljić.

Hosted buyeri dolaze iz europskih destinacija i tržišta zanimljivih Hrvatskoj kao što su Velika Britanija, zemlje Beneluxa, nordijske zemlje, Njemačka, Francuska, Italija, Poljska i druge, a svake godine dolazi sve više hosted buyera i s tržišta izvan Europe, najviše iz Kanade i SAD-a koje pokazuju sve veći interes.

Praćenje trendova, edukacija i poslovno povezivanje “začinjeno” dobrom dozom autentično hrvatskih doživljaja nastavljaju biti osnova MEETEX-a i u 2024. godini, najavljuju organizatori. Za više detalja posjetite službenu web stranicu MEETEX-a.