Ovogodišnji sajam HoReCa Adria donosi brojne novosti, a jedna od najzanimljivijih svakako su natjecanja i masterclassovi za pizzaiole!
U četvrtak, 24. listopada, održat će se hrvatske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo pizzaiola, koje će se 2025. godine održati u Parmi, Italija. Natjecanje je posvećeno klasičnoj pizzi i okupit će najbolje hrvatske pizzaiole koji će pokazati svoje vještine u pripremi, okusu i pečenju. Natjecatelji će imati 12 minuta za pripremu i pečenje pizze, koristeći vlastito tijesto i sastojke, kako bi demonstrirali kreativnost u kombinaciji okusa te tehničku vještinu izrade tijesta. Nakon završetka natjecanja, najboljima će nagrade biti dodijeljene istoga dana, u 18:00 sati.
Prijave za natjecanje za najboljeg hrvatskog pizzaiola su otvorene, a kako je broj sudionika ograničen, požurite s prijavom!
Uz natjecanje, sajam će ugostiti i pizza masterclassove pod vodstvom Graziana Bertuzza, svjetskog pizza prvaka i jednog od najcjenjenijih autoriteta u svijetu pizze. Bertuzzo će u petak, 25. listopada, održati dvije radionice na temu ručno rađenog tijesta i tradicionalnih dodataka, dok će u subotu, 26. listopada, predstaviti posebne tehnike pripreme odležanih tijesta za pizze.
Graziano Bertuzzo inače je veliko ime u svijetu pizze. S natjecanjima je započeo krajem 1980-ih godina, kada je osvojio titule europskog i talijanskog prvaka, da bi 1990-ih nastavio svoju karijeru na međunarodnoj sceni. Njegovi uspjesi uključuju drugo mjesto u kategoriji “Free Style” u New Orleansu i drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u pizzi u Meldoli, Italija, te prvo mjesto u “Free Style” kategoriji na svjetskom prvenstvu u Orlandu. Godine 1993. osvaja titulu prvakau kategorijis “Pizza Gigante” u Las Vegasu, a 1994. postaje svjetski prvak u “Free Styleu” na Svjetskom prvenstvu u pizzi u Castrocaro Termama, Italija. Od 1991. godine je i predavač na prestižnoj talijanskoj školi za pizaiole, gdje vodi tečajeve na više razina; od početnih znanja do onih najnaprednijih.
Podsjetimo, sajam profesionalne opreme za hotele, turizam i ugostiteljstvo HoReCa Adria se održava od četvrtka, 24. do subote, 26. listopada u Paviljonu na Zagrebačkom velesajmu, te okuplja preko 250 izlagača, dobavljača vodećih brendova za sektor turizma. Ulaz za poslovne posjetitelje je besplatan, uz prethodnu prijavu.