fbpx
Turizam info

Prvi specijalizirani sajam nekretnina Adriatic Expo održan u Opatiji

Vodeće hrvatske agencije, developeri i investitori okupili su se u petak, 27. i subotu, 28. svibnja u Opatiji, na prvom specijaliziranom sajmu nekretnina Adriatic Expo. Na sajmu je predstavljeno više od 1.000 nekretnina kao i aktualni stambeni i turistički projekti, a održana se i konferencija pod nazivom “Real Estate Trendovi”

Adriatic Expo je zamišljen kao jedinstveno mjesto gdje su posjetitelji imati priliku saznati sve ono što ih zanima kada se radi o investicijama u nekretnine. Tu je osobni susret s agencijama koje ih mogu savjetovati oko kupnje ili prodaje nekretnine ili preuzeti vođenje tih poslova. Predstavile su se i konzultantske kompanije, kao i one koje se bave upravljanjem i održavanjem nekretnina, pa je sajam bio prilika za nove poslove i kontakte, stvaranje jasnije slike o stanju na tržištu i aktualnim trendovima.

Na konferenciji s “Real Estate Trendovi” održana su tri panela. Na panelu koji se bavio ulaskom Hrvatske u Eurozonu stručnjaci su ocijenili da ulazak Hrvatske u eurozonu neće donijeti velike promjene na nekretninskom tržištu. Na panelu su sudjelovali urednik revije Kapital iz Maribora Srečko Pirtovšek, Predrag di Lenardo Zamlić iz agencije Opatija nekretnine, te Dubravko Ranilović, vlasnik agencije Kastel te predsjednik Udruženja nekretnina pri HGK.

Srečko Pirtovšek je ustvrdio kako se u Hrvatskoj cijene nekretnina i tako uglavnom izražavaju u eurima te su visoke. 

Predrag Di Lenardo Zamlić iz agencije Opatija Nekretnine naveo je da je u Hrvatskoj trenutno više kupaca nego nekretnina.

“Kupcima iz inozemstva nije u prvom planu cijena, nego kvaliteta nekretnine. Cijene su u Hrvatskoj razumne i kupci ne smatraju da su previsoke”, rekao je. I on misli da se neće dogoditi bitne promjene na tržištu nakon uvođenja eura.

Dubravko Ranilović rekao je da se ciklusi poput dosadašnjeg trenda jeftinog novca, a potom inflacije redovno smjenjuju, što utječe na cijena nekretnina.

Ostali dio konferenciji bio je posvećen aktualnim projektima u turizmu i kako oni utječu na razvoj same ponude te marketingu nekretnina.

Cijelu fotogaleriju ovogodišnjeg sajma Adriatic Expo pogledajte na linku!

FOTOGALERIJA

Sljedeće godine sajam Adriatic Expo se održava u četvrtak 18. i petak 19. svibnja.