Turizam info

Sajmovi okusa GASTexpo i Sladoled u Ljubljani

U Ljubljani se na Gospodarskom razstavišču od 29. siječnja do 1. veljače već tradicionalno održavaju Međunarodni stručni Sajmovi okusa GASTexpo i Sladoled. Tijekom četiri dana bit će ponuđeni i predstavljene inovacije i najnoviji trendovi u gastronomiji, hotelijerstvu i ugostiteljstvu te će se zacrtati smjernice za sljedeću turističku sezonu

Već 14. godinu zaredom Sajmovi okusa dati će uvid u trendove i novosti u ugostiteljstvu i hotelijerstvu u regiji Alpe-Adria i širem međunarodnom okruženju. I ovaj se put očekuje više od 500 domaćih i stranih izlagača koji zastupaju priznate robne marke, kao i 20.000 posjetitelja.

Uz naglasak na osobnom kontaktu između izlagača i posjetitelja, važan su dio i praktične i stručne radionice koje pokrivaju široko gastronomsko područje – od škole pečenja pizze, slastičarskih, pekarskih i bio-veganskih radionica, do pripreme sladoleda, koktela, kave, piva i radionica Latte Art & Barista. Četverodnevni događaj obogatit će i natjecanja – najbolji kulinarski kreatori okušat će se u pripremi pizza, piva, miješanju barskih pića, izradi sladoleda i umjetnosti crtanja Latte Art.

Na posljednjim je sajmovima posjećenost premašila sva očekivanja i srušila rekord od 20.000 posjetitelja. Ove godine se očekuje još više posjetitelja, a organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže kao izlagači ili posjetitelji kako bi zajednički oblikovali sadašnjost i budućnost ugostiteljske i hotelske struke koja je jedna od najbrže rastućih i promjenjivih djelatnosti.

Istovremeno se na izložbenom prostoru Gospodarskog razstavišča odvija i sajam turizma, kampinga i karavaninga Alpe Adria.

www.gast.si