fbpx
Turizam info

U listopadu kreće Taste the Mediterranean u Splitu

Jubilarno 10. izdanje Festivala Taste the Mediterranean (TTM) koji će okupiti strane i domaće vrhunske chefove, proizvođače hrane, vinare, restoratere i hotelijere, novinare te sve ljubitelje mediteranske kulture življenja, održat će se u Splitu od 4. do 9. listopada 2022.

Festivalom se označava i 10. godišnjica ulaska Mediteranske dijete na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine. Uz Italiju, Španjolsku, Grčku, Portugal, Maroko, Cipar i Hrvatska je sa svojom mediteranskom prehranom uvrštena na tu prestižnu listu. Od samog početka Festival TTM želi predstaviti, promovirati i očuvati mediteransku hranu, gastronomiju i domaće proizvode, ali i mediteransku kulturnu baštinu i mediteranski način života. Okuplja najbolje strane i hrvatske kuhare, te proizvođače hrane, vinare i druge stručnjake iz područja gastronomije, održivog turizma, poljoprivrede i ribarstva, specijalizirane novinare i gurmane.

Osim stručnih radionica, predavanja i panela, program uključuje edukativne masterclassove svjetskih kulinarskih zvijezda. U tri festivalska dana održat će se 15 masterclassova vodećih stranih i hrvatskih chefova namijenjenih učenicima škola i profesionalcima – kuharima i nastavnicima. Za učenike ugostiteljskih škola masterclassovi su besplatni.

Detaljni program pogledajte OVDJE.