fbpx
Turizam info

TOURISM 365 – 7. Međunarodna konferencija o trendovima i budućnosti turizma

Međunarodna konferencija TOURISM 365 smatra se jednim od najznačajnijih godišnjih okupljanja turističkih profesionalaca u Hrvatskoj. Ove godine po prvi puta se odvija u trajanju tri dana – od ponedjeljka, 2. do srijede, 4. listopada 2023.g., u Tuheljskim Toplicama. 

Sedmo izdanje međunarodne konferencije prepuno je noviteta te sadrži čak tri eventa u jednom – Stratešku konferenciju TOURISM 365, Smart Tourism Meet Up i b2b Marketplace. Prvi dio konferencije posvećen je strategijama razvoja turizma, panel raspravama i analizama turističkih rezultata uz prijedloge kako poslovati u razdoblju obilježenom brojnim promjenama i izazovima, razvijati inovativno i održivo poslovanje te ostvariti novu budućnost turizma. 

Gostovanje turističkih stručnjaka iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Španjolske, Grčke, Njemačke, Velike Britanije i SAD-a otvorit će najaktualnije teme: održivost, nove tržišne prilike, inovativni cjelogodišnji turizam i budućnost turizma, a raspravljat će se i o potencijalima suradnje između zemalja/turističkih destinacija u srednjoj Europi i na Mediteranu. 

Smart Tourism Meet Up promovira nove tehnologije, digitalizaciju i AI, ali i kreativno poslovanje te odvažne projekte koji donose značajne promjene i novitete. Bit će predstavljeni zanimljivi i inspirativni slučajevi najbolje prakse i primjeri turizma Out of the box.

TOURISM 365 dovodi u Hrvatsku globalne buyere zainteresirane za cjelogodišnji turizam. Drugi dan konferencije posvećen je konkretnom djelovanju, odnosno tržišnim prilikama, prodaji i promjenama u komunikaciji s tržištem. Po prvi puta organizira se B2B susret s naglaskom na ponudi cjelogodišnjeg turizma, u suradnji s New Deal Europe, specijaliziranom tvrtkom za B2B u turizmu iz Londona. 

TOURISM 365 b2b Marketplace nudi platformu za sklapanja novih suradnji i poslova između 30-tak globalnih buyera – predstavnika turoperatora, putničkih agencija i savjetnika za putovanje iz SAD-a, Velike Britanije i glavnih europskih emitivnih tržišta i najvećih hrvatskih hotelskih kompanija, DMC-a i najznačajnijih turističkih agencija koje posluju u Hrvatskoj. 

Nakon b2b Marketplacea buyeri će imati priliku upoznati ponudu i ljepote nekoliko cjelogodišnjih destinacija – Zagorje, Zagreb, Kvarner i Istru na putovanju na kojem će biti prezentirane kulturne, gastronomske i wellbeing ponude Hrvatske u periodu nakon ljetne sezone. 

Drugog dana događaja po prvi puta ikad, stage će preuzeti i poznati novinari najutjecajnijih europskih turističkih medija i predstaviti svoje viđenje razvoja turizma i ključnih izazova turističkog poslovanja. Nezaobilazni akteri koji prenose vijesti, novitete, pišu putopise i „čuju se“ samo u pisanom tekstu, imat će priliku diskutirati ključne turističke teme i rezultate. 

Paralelno s odvijanjem b2b Marketplace, TOURISM 365 ponudit će kroz dvije tematske radionice nova znanja i informacije o dva značajna trenda današnjice – Z generacija i Storytelling

Najznačajnije promjene odvijaju se u svijesti mlađih generacija turista, koje su s intenzivnom prisutnošću novih tehnologija u svakodnevnom životu utjecale na potpunu promjenu načina komuniciranja, oglašavanja, izbora destinacija i iskustava tijekom putovanja. Prva radionica donosi prikaz i niz savjeta o Z generaciji koja je sve brojnija u putovanjima, i to pod palicom originalnog Daria Marčaca i njegove Crew grupe mladih TikTok-era, a druga predstavlja tajne Value designe-a i storytelling-a te privlačenja gostiju u destinaciju u organizaciji Horwath HTL-a.

Sedmo izdanje međunarodne konferencije stavit će naglasak na „Think big“ pristup razvoju turističkih projekata i destinacija. Konzultantica i direktorica konferencije TOURISM 365 i tvrtke Julius Rose, Ivana Kolar objašnjava što točno stoji iza toga:

„Think big“ označava pristup razmišljanju i planiranju koji potiče na ambiciozne i inovativne ideje i ciljeve izvan uobičajenih okvira. Odlučivanje na velike korake može biti riskantno, ali i donijeti velike nagrade u slučaju uspjeha. Ključno je da ovakav način razmišljanja potiče kreativnost, hrabrost i želju za postizanjem izvanrednih rezultata. U našem poslovanju trebamo „think big“, i to u našim strategijama, u planovima, u proizvodima, u marketingu. I u konačnici – u rezultatima. Ako smo svi zadovoljni malo većim prihodima od prošle godine, pojedinačno i ukupno, drugačije nećemo niti ostvariti. A slobodni smo kreirati što god želimo, nove proizvode, nove destinacije, nove itinerare, nove načine zabave i opuštanja i nove sezone. Granica je samo naša mašta. I naša motiviranost. A sastojke imamo – priroda, kultura, zdravlje, sport, baština, autentičnost, povijest i nasljeđe, lifestyle i beauty, zrak, hrana, voda, način života, slobodno nastavite niz…“. 

Tradicionalno, konferencija će ugostiti i predstavnike Ministarstava turizma i europskim država te Nikolinu Brnjac, ministricu turizma i sporta. Na konferenciji svoje ideje, vizije i iskustva podijelit će vrhunski stručnjaci: Tom Jenkins, direktora Europske Turističke organizacije ETOA, Filippo de Miccolis Angelini, savjetnik i vlasnik jednog od najboljih europskih agroturizama koji surađuje s Dolce&Gabbana, Thomas Bömkes, suorganizator ITB Berlin, Simone Zagrodnik, direktorica Udruge termalnih gradova EHTTA, Robert Dee i Tine Murn, direktori New Deal Europe, Tomislav Pamuković, suosnivač Muzeja Iluzija, Danielle Whitmore, Direktorica Internova Travel Group, Ivana Budin Arhanić, Valamar Riviera, Carlos Cendra, Mabrian, Dario Marčac, Crew, novinari – Mary Novakovich, Anja Mutić, Camilla Bell-Davis i drugi. A pridružit će nam se na konferenciji i tajni gost, koji će sigurno oduševiti sve prisutne. 

O uspjesima prošlogodišnjih konferencija, ali i željama za ovogodišnji event Ivana Kolar govori: 

– Konferenciju TOURISM 365 pokrenula sam prije sedam godina kao entuzijastični projekt kako bih ukazala na potencijale cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj, budući da turizam u Hrvatskoj aktivno posluje tek nekoliko ljetnih mjeseci, kao i na čitavom Mediteranu. Tijekom godina konferencija se razvila u jedan od najuglednijih skupova turističkih lidera JI Europe koji se bavi glavnim turističkim izazovima, trendovima i raspravlja o budućnosti sektora. Event povezuje politiku, poslovanje velikih kompanija i malih poduzetnika te usklađuje strategije s najboljim praksama. Cilj nam je inspirirati publiku na nove ideje, hrabre projekte i velike korake ne samo u Hrvatskoj, već u široj Regiji. Upravo zbog svega toga ove godine donosimo novi sadržaj, po prvi put uključujemo Smart Tourism Meet Up, organiziramo b2b Marketplace i radionice o ključnim trendovima. Cilj nam je okupiti iskusne turističke lidere, ali i mlade profesionalce koji će već sutra upravljati razvojem turizma i odlučivati o turističkoj budućnosti. Izrazito je važno uključiti ih u strateške rasprave i poticati ih na „think big“ način razmišljanja i odvažne korake.

Konferencija se odvija ne engleskom jeziku. Prošle godine okupila je više od 1.000 sudionika (uživo i online) iz čak 26 zemalja. 

Više informacija i mogućnost registracije nalazi se na: www.turizam365.com