fbpx
Turizam info

Vinart Grand Tasting 2024 predstavlja nikad raskošniji program

Ovogodišnji 9. po redu Vinart Grand Tasting održava se kroz četiri povezane vinske manifestacije, neke i na novim lokacijama, dijelom namijenjene širokoj publici ljubitelja vina i vinskih entuzijasta, a dijelom poslovnim posjetiteljima. 

Program započinje u subotu, 10. veljače Vinart Petit Tastingom, ove godine na novoj lokaciji – u klubu Peti Kupe. Radi se o vrlo malom i ekskluzivnom promenadnom kušanju pomno odabranih vina, a posebnost ovogodišnjeg Petit Tastinga upravo je selekcija vina koja je nominiralo 25 vodećih sommeliera i vinskih stručnjaka iz Hrvatske. 

Petit Tasting sastoji se od dva trosatna dijela, prvi – Discovery session, koji će trajati od 13 do 16h, upoznaje posjetitelje s vinima iznimne kvalitete koja imaju potencijal postati zlatni standard budućnosti, a cijena ulaznice iznosi 25 eura.
Drugi – Icons session traje od 17 do 20 h gdje posjetitelji imaju priliku kušati vina koja su obilježila vinsku scenu Hrvatske, odabrana kako bi pokazala svoj kolekcionarski potencijal. Cijena ulaznice je 35 eura, a iste se mogu kupiti za oba dijela pojedinačno ili zajedno u dnevnoj karti po cijeni od 50 eura na njihovoj službenoj stranici.

Program je obogaćen s 26 vinskih radionica raspoređene u pet dana (22., 23., 27., 28., i 29. veljače) u Hotelu Esplanade Zagreb, te su namijenjene svim vinskim entuzijastima željnima znanja i dodatnih informacija o vinima omiljenih vinarija na tržištu. Pojedinačne i dnevne ulaznice dostupne su online.

Novost u ovogodišnjem programu je Vinart Silent Tasting zakazan za 29. veljače od 10 do 16 sati u Esplanadi. Sjedeće je to kušanje 115 odabranih vina iz četiri hrvatske vinske regije namijenjeno prvenstveno stranim i domaćim novinarima koji se u tišini i bez vanjskih utjecaja mogu potpuno posvetiti vinima, fokusirajući se na mirise, okuse i teksture. 

Vinart Grand Tasting

Prvi vikend u ožujku već tradicionalno je rezerviran za najznačajniji poslovni vinski događaj u Hrvatskoj – Vinart Grand Tasting. U dobro poznatom ambijentu Laube, 1. i 2. ožujka od 12 do 19 sati svoja vina izlaže 140 odabranih vinarija s oko 800 etiketa koji predstavljaju idealan uzorak vinskog tržišta Hrvatske. Odlična je to platforma za nabavku vina brojnim poslovnim posjetiteljima koji kreiraju nove vinske karte i ponude za nadolazeću turističku sezonu, a kojima je ovaj sajam prvenstveno i namijenjen. Ugostitelji, sommelieri, F&B manageri i distributeri mogu se besplatno akreditirati ovdje, dok ostali posjetitelji dnevne ulaznice mogu osigurati po cijeni od 35 eura klikom na link.

I ove godine Vinart za inozemne novinare priprema Wine press trip full of life pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice u trajanju od 6 dana, u kojem će novinari iz redakcija Decanter, WineSofa, Ferment, Canopy i ostali kušati hrvatska vina na Silent Tastingu u Esplanadi i na Grand Tastingu u Laubi, a nakon toga će posjetit neke od ključnih vinarija Međimurja, Plešivice i Istre. 

Sve detalje ovogodišnjeg programa zainteresirani mogu pratiti na Facebook i Instagram stranicama Vinarta.

Organizatori svim posjetiteljima nadolazećih vinskih događanja savjetuju korištenje pljuvačnica i posuda za izlijevanje te napominju da je korištenje parfema i drugih proizvoda intenzivnog mirisa zabranjeno.