Turizam info

Vinart Grand Tasting

Grand tasting se održava u Laubi 6. i 7. ožujka i u velikoj je mjeri namijenjen sommelierima, konobarima i managerima hrane i pića, koji ovdje mogu kušati većinu etiketa dostupnih kod hrvatskih vinara i distributera

Respektabilan broj vinara i etiketa koje će predstaviti, te velik dio programa koji je posvećen ugostiteljskom sektoru: konobarima, vlasnicima restorana, voditeljima hrane i pića te sommelierima – kratki je sažetak trećeg po redu Vinart Grand Tastinga, koji se početkom ožujka održava u zagrebačkoj Laubi.

Velik trud uložen je u odabir vinara, koji se predstavljaju po principu “invitation only”, pa je festival prilika za degustaciju velikog broja poznatih, no i nekih velikih vina koja su novina na hrvatskom tržištu.

U tjednu prije samog festivala održava se niz tematskih radionica pod vodstvom domaćih i inozemnih vinskih stručnjaka, te Vinart Petit Tasting – promenadno kušanje stotinjak vina, vezano uz određenu temu.

Sva vina koja su na festivalu dostupna za kušanje moći će se kupiti u Pop-up vinoteci, a najavljeno je gostovanje niza inozemnih vinskih stručnjaka.

Izdvojit ćemo Mike DeSimonea i Jeffa Jensena, široj javnosti poznatih kao The Wine Guys, autore knjiga o vinima južne hemisfere i vinima Kalifornije, voditelje emisija i autore blogova na temu vina iz cijelog svijeta. grandtasting-vinart.com