fbpx
Turizam info

3 drukčija rezervacijska portala za sezonu 2021

booking

Ako za ovu sezonu u obzir želite uzeti i neke nove ili više specijalizirane kanale prodaje i oglašavanja, donosimo nekoliko ideja za male i obiteljske hotele te vile i kuće za odmor


SUNWEB

Specijalizirani portal za nizozemsko tržište, koji je dvije godine zaredom proglašen najboljom platformom za rezervaciju odmora za Nizozemce. Dobra je prilika za oglašavanje ponude obiteljskih hotela i vila, ali i kampova. Konceptom je usmjeren prema objektima koji stavljaju naglasak na outdoor i prirodu. Hrvatski objekti ga zapravo vrlo malo koriste, te je na njemu pozicionirano tek osam kampova, mahom onih koji pripadaju velikim hotelskim kompanijama. Funkcionira kao booking platforma i samo je na nizozemskom jeziku.  

sunweb.nl


BOUTIQUE-HOMES

Odlična web stranica koja okuplja nešto više od 1400 luksuznih objekata diljem Europe i svijeta. To su mali hoteli i vile, gdje je naglasak stavljen na dizajn prostora, atmosferu i kvalitetu usluge. Sadrži opis objekta, sa sadržajima i cijenom. Nije booking platforma, već se potencijalni gost upućuje direktno na kontakte samog iznajmljivača i vlasnika te se bukira direktno. Ima mogućnost recenzija gostiju koji su boravili u pojedinom objektu.

Na stranici je uvršteno 28 objekata iz Hrvatske, luksuznih vila i kuća za odmor od Istre do Dubrovnika za koje smo primijetili da se ne oglašavaju na masovnijim platformama. Ovo je usko specijaliziran kanal i dobar odabir za oglašavanje ako se želite odmaknuti od mase, imate vrhunsku ponudu i bitna vam je kvaliteta gostiju. Promocija osim same web stranice uključuje i društvene mreže. 

boutique-homes.com


ECOBNB

Platforma okuplja objekte koji su bazirani na održivosti i ekologiji. Osnovana je 2012. kada je skupina talijanskih novinara i entuzijasta pokušala svoja iskustva s putovanja prenijeti kroz blog, koji je kasnije prerastao u rezervacijsku platformu. Danas okuplja preko tri tisuće objekata iz 55 zemalja svijeta, ima više od dva milijuna korisnika i jedna je od rijetkih koja je specijalizirana na ovaj način. Objekti koji su uključeni jesu kolibe i kuće za odmor tradicijske gradnje koje moraju zadovoljiti određene uvjete. To su primjerice obnovljivi izvori energije, odvajanje otpada, korištenje organskih namirnica, korištenje električnih vozila te još nekolicina, no da bi bio uvršten na platformi, objekt mora zadovoljiti njih pet.

Objekti koji žele biti uvršteni imaju dvije opcije: plaćanje provizije od 10% po rezervaciji ili godišnja naknada od 150 eura bez ikakvih drugih troškova ili plaćanja. Promocija objekata uključuje i društvene mreže, a iz Hrvatske je uključen jako velik broj objekata, najvećim dijelom iz Dalmacije i njezina zaleđa.

ecobnb.com