fbpx
Turizam info

En Primeur Bregovite Hrvatske

En Primeur Bregovite Hrvatske održat će se u hotelu Esplanade u Zagrebu u četvrtak 14. ožujka. Predstaviti će se 30 vinarija, a posjetitelji će moći premijerno kušati čak 150 njihovih vina.

Prvi En Primeur Bregovite Hrvatske održat će se u hotelu Esplanade, Zagreb u četvrtak, 14. ožujka. Tridesetak vinarija vinske regije Središnja bregovita Hrvatska predstavit će mlada vina, tj. ona prošlogodišnje berbe, te vina starijih godišta koja tek izlaze na tržište. Posjetitelji će ukupno moći premijerno kušati čak 150 vina.

Riječ je o prvom En Primeuru na kojem se Bregovita Hrvatska predstavlja samostalno jer su se do sada njezina vina predstavljala na En Primeurima drugih vinskih regija.

Središnja bregovita Hrvatska inače obuhvaća pet vinogorja: Zagorje i Međimurje, Prigorje i Bilogoru, Pokuplje i Moslavinu te Plešivicu, zahvaljujući čemu se može pohvaliti šarolikom paletom vina te nizom autohtonih sorti.

En Primeur će biti podijeljen na dva dijela

  • od 13 do 16 sati predviđena je degustacija za poslovnu publiku, a ulaz je slobodan uz obveznu prethodnu prijavu putem Prijavnice za poslovnu publiku
  • od 16 do 19 sati moguća je degustacija za građane, te se ulaz naplaćuje na licu mjesta 20 eura

Više informacija o samom događaju možete pronaći na službenoj web stranici.