fbpx
Turizam info

Hrvatska među vodećim destinacijama u istraživanju njemačkog autokluba ADAC

Prema rezultatima godišnjeg istraživanja njemačkog autokluba ADAC, Njemačka i Hrvatska apsolutni su pobjednici sezone, izvijestio je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj Romeo Draghicchio. Istraživanje je analiziralo gotovo 350 tisuća upita članova ADAC-a, pristiglih od svibnja do rujna 2020.
 
Na rang listi država po broju upita, kao i inače, vodeća je Njemačka s 33 posto upita, što je rast od 3,4 postotna boda u odnosu na 2019. Druga je Italija s oko 15 posto upita što predstavlja pad u odnosu na prošlu godinu od četiri postotna boda. Hrvatska je zauzela odlično treće mjesto te pritom bilježi rast od gotovo pet postotnih bodova. Na četvrtom je mjestu Austrija, a destinacije poput Francuske i Turske također bilježe smanjivanje potražnje.
 
Dodatna potvrda dobre pozicije Hrvatske na njemačkom tržištu je i poredak ADAC-a po regijama gdje su po prvi puta, na prvom i drugom mjestu, dvije hrvatske regije – Istra i Dalmacija.

Isto je istraživanje potvrdilo i zanimanje Nijemaca za hrvatske kampove pa je tako naša zemlja u ovoj kategoriji, s 15,4 posto upita, pretekla Italiju i zauzela drugo mjesto, odmah iza vodeće Njemačke koja bilježi 25 posto upita.

Istraživanje ADAC-a, najvećeg europskog autokluba koji broji više od 21 milijun članova, potvrdilo je okretanje Nijemaca prema domaćim destinacijama za vrijeme korona krize.

Osim toga, potvrdilo je i projekcije prema kojima se Hrvatska ubrajala među traženije destinacije zbog dobre epidemiološke situacije te dobre povezanosti cestovnim pravcima sa zemljama srednje Europe, a među kojima je i Njemačka.