fbpx
Turizam info

Hrvatska u vrhu najtraženijih destinacija na tržištu Austrije

Hrvatska je zauzela visoko drugo mjesto najtraženijih inozemnih destinacija na tržištu Austrije, što pokazuju to rezultati tržišnog istraživanja poznatog organizatora putovanja Ruefa Reisen GmbH koji je proveo istraživanje „Reisekompass 2023.“ o trendovima u sektoru putovanja u ovoj godini. 

Prema rezultatima istraživanja prvo mjesto zauzima Italija s udjelom od 32 posto, druga je Hrvatska s udjelom od 28 posto, a zatim slijede Njemačka sa 17 posto, Grčka s 12 posto te Španjolska s 9 posto udjela.

Prema istraživanju svaka druga osoba ove godine planira svoj odmor na moru te je za 40 posto ispitanika ljetni odmor ujedno i glavni odmor u godini. Također, svaki treći ispitanik planira putovanje u gradove, a istaknuta je i potražnja za wellness paketima te aktivnim odmorom

Osim navedenih podataka istraživanje je dodatno pokazalo kako 29 posto Austrijanaca ove godine na putovanju želi provesti od sedam do 14 dana, dok 24 posto njih na putovanju želi provesti dva do tri tjedna, a kada je riječ o potrošnji ona iznosi oko 1.700 eura što je za oko 150 eura više u odnosu na lanjsko istraživanje.