U ljetnom broju časopisa Turizam info donosimo veliki prilog o rizlingu. U njemu ćete pronaći brojne detalje koji će vam pomoći u boljoj prodaji i plasmanu prema gostu, uz priču o povijesti zbog koje je ovo vino posebno zanimljivo. Tu je i preporuka i opis 11 rizlinga koje vrijedi uvrstiti na vinske liste vašeg restorana i hotela
Rizling je vino koje je posebno zanimljivo. Od terroira do terroira i od podruma do podruma ono zna biti potpuno drugačije, a uvijek ćete ga prepoznati po karakterističnoj aromi petroleja.
Rizling je do unatrag dvadesetak godina bio na svjetskoj sceni relativno zapostavljena sorta. Kumovala je tome povijest, ratovi i politika. Danas je najveći proizvođač Njemačka gdje se uzgaja u dolinama rijeke Mosselle i Rajne, čiji su vinari napravili velike kvalitativne iskorake, pa su to i vina koja redovito dobivaju najbolje ocjene od kritičara i na respektabilnim svjetskim ocjenjivanjima.

Drugi važni proizvođač je francuska regija Alsace, dok se u Hrvatskoj rizlingu posvetila nekolicina vinara na području bregovite Hrvatske, koji iz godine u godinu rade sve bolje rizlinge.
U velikom prilogu o rizlingu pronaći ćete:
- kakva je to sorta, specifične arome i karakteristike
- najveći proizvođači u svijetu
- zanimljive crtice iz povijesti
- rizling i gastronomija
- veliki tasting 11 rizlinga by Klaudio Jurčić – sva vina su s konkretnim opisom, kontaktom dobavljača i cijenom u nabavi

Tekst je namijenjen ugostiteljima i hotelijerima koji žele imati više konkretnih informacija o rizlingu kao sorti kako bi ga mogli kvalitetnije ponuditi u svojim objektima, u stručan pregled i odabir nekoliko rizlinga koji se mogu pronaći kod hrvatskih distributera i vinara.
Cijeli prilog čitajte u ljetnom broju časopisa Turizam info!
