fbpx
Turizam info

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj javne turističke infrastrukture

bespovartna sredstva i potpore

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj javne turističke infrastrukture u 2024. godini u ukupnom iznosu od 1.450.000,00 eura.

Predmet Poziva je građenje i opremanje javne turističke infrastrukture te podizanje kvalitete postojeće javne turističke infrastrukture po načelima održivog razvoja, a sredstva su namijenjena jedinicama područne (regionalne) samouprave koje projekt mogu provoditi samostalno ili u partnerstvu.

Za financiranje su prihvatljivi projekti javne turističke infrastrukture obnove plaža, centara za posjetitelje, kamp odmorišta, pješačkih i biciklističkih staza i penjačke infrastrukture te druga slična ulaganja koja doprinose održivom i cjelogodišnjem turizmu.

U sklopu ovog Poziva najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po pojedinom projektu iznosi 69.000,00 eura te Ministarstvo sufinancira 100% opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta.

Javni poziv je otvoren od 15. ožujka do 15. travnja 2024. godine, a prijave su moguće isključivo putem portala eTurizam od 18. ožujka.

Javni natječaj za sufinanciranje projekata uređenja penjačke infrastrukture

Uz navedeni javni poziv, Ministarstvo turizma i sporta objavilo je i Javni natječaj za sufinanciranje projekata uređenja penjačke infrastrukture u 2024. godini u ukupnom iznosu od 40.000,00 eura.

U sklopu ovog Poziva najmanji iznos sufinanciranja po projektu koji Prijavitelj može zatražiti, odnosno ugovoriti je 1.500,00 eura, a najveći 5.300,00 eura. Ministarstvo turizma i sporta financira 100% prihvatljivih troškova projekta do maksimalno 5.300,00 eura. 

Ovaj javni natječaj je otvoren od 15. ožujka do 15. svibnja 2024. godine, a prijave su moguće isključivo putem Nacionalnog informacijskog sustava u sportu.

Više informacija o uvjetima oba poziva, uključujući i potrebne obrasce, pronađite ovdje.