fbpx
Turizam info

Javni poziv za poticanje obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu „STIPENDIJE“

Ministarstvo turizma i sporta i u školskoj 2021. / 22. godini raspisuje Javni poziv za program „Stipendije“ u suradnji s poslodavcima i županijskim obrtničkim komorama s ciljem motiviranja mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja, podizanja standarda obrazovanja i kvalitete kadrova, a samim time i cijelog turističkog sektora te kvalitetnijeg povezivanja obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu. 

Kroz navedeni poziv, Ministarstvo turizma i sporta će u školskoj godini 2021. / 2022. sufinancirati učenike i studente koji se obrazuju za rad u ugostiteljstvu i turizmu, a riječ je o stipendijama koje Ministarstvo provodi u suradnji s tvrtkama, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, na način da svaki dionik participira u ukupnom iznosu stipendije i to poslodavac minimalno 30 posto, dok Ministarstvo maksimalno 70 posto ukupne stipendije. 

Temeljem navedenog Programa učenicima i studentima koji se obrazuju za rad u turizmu i ugostiteljstvu odobrava se u školskoj / akademskoj godini do 2000 kuna mjesečne stipendije u razdoblju od 1. rujna 2021. do 30. lipnja 2022. godine. Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, partner ima obavezu sklopiti sa stipendistom Ugovor o radu na određeno vrijeme ili Ugovor o radu pripravnika, dok stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede / godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u tvrtki 12 mjeseci (bez obzira koliko je trajalo stipendiranje).

Program stipendiranja učenika i studenata Ministarstvo turizma i sporta provodi od 2008. godine te je do sada sufinancirano više od 2000 stipendista za koje je isplaćeno više od 14 milijuna kuna.

Više informacija možete pronaći OVDJE.