fbpx
Turizam info

Lokalna putovanja ostat će na vrhu liste za 55 posto Hrvata

Turizam je bio prva žrtva pandemije, no volju za putovanjima korona je samo prolongirala ako je suditi prema istraživanju portala Booking.com, provedenom među čak 20.000 ispitanika iz 28 zemalja. 

Podaci govore da su ograničenja su samo povećala želju da se odmakne od kuće i svakodnevice, pa 63 posto ispiranika ističe da će ubuduće više cijeniti slobodu da mogu putovati, navodi Večernji list.

Da putovanja neće biti bezbrižna i ugodna, smatra 53 posto svjetskih putnika i 41 posto Hrvata. Ali zato će se kada panedemija prođe, veliki broj njih počastiti baš putovanjem. To planira 41 posto hrvatskih putnika, a 31 posto će si priuštiti putovanje koje su zbog korone morali otkazati.

Čak 67 posto posto putnika iz Hrvatske već sad kažu da će ubuduće veću pozornost posvećivati cijeni, a tek nešto malo manje ih planira tražiti promotivne ponude i druge vrste ušteda na putovanjima.

Lokalna putovanja, koja su trenutačno u prvom planu, ostat će pri vrhu liste, bar tako smatra čak 55 posto posto ispitanih Hrvata, ali postotak nije puno manji ni za dulje razdoblje.

Oko 53 posto njih izbjegavat će putovanja u špici sezone. Rad izvan ureda, koji je korona omasovila, za posljedicu će imati dulja putovanja na kojima će se moći kombinirati posao i odmor. O tome je već razmišljalo 28 posto putnika iz Hrvatske, prenosi Večernji list.