fbpx
Turizam info

Maslina Resort na Hvaru

visina investicije 225 milijuna kuna
investicija po smještajnoj jedinici 4,3 milijuna kuna
vlasnici Maud & Daniel Truchi

U uvali Maslinica na otoku Hvaru nedaleko Starog Grada, ove je godine otvoren još jedan reprezentativan objekt. Riječ je o kompleksu s 50 luksuznih soba raspoređenih u centralnom dijelu te tri ekskluzivne vile. Investitori su kćer i otac Maud i Daniel Truchi, koji ulažu više od 30 milijuna eura, što će u konačnici biti i jedna od najvećih investicija u hrvatskom luksuznom turizmu.

Maud je u ovaj projekt krenula nakon dugogodišnje karijere u poslovnom svijetu investicijskog bankarstva, te je upravo na Hvaru, gdje je ljetovala kao dijete, pronašla lokaciju na kojoj bi se izgradio luksuzan resort na principu tzv. promišljenog luksuza (Mindful luxury), gdje se održava lokalna kultura i način života uz maksimalnu održivost i ekološke principe u poslovanju.

ZORAN
Zoran Pejović je zadužen za upravljanje resortom

Na projektu su angažirani arhitekt Tomislav Alujević iz arhitektonskog studia AALTO iz Splita i odvjetnica Mia Jug Dujaković, dok je za upravljanje zadužena tvrtka Paradox na čelu sa Zoranom Pejovićem, hotelijerom sa zavidnom međunarodnom karijerom i projektima.

Interijer potpisuje francuska dizajnerica Leonie Alma Mason, a u uređenju su korišteni prirodni materijali te je čak 80% elemenata rađeno po narudžbi. Osim smještajnog dijela, gostima će na raspolaganju biti Pharomatiq Spa sa sezonskim à la carte tretmanima, a uz klasične spa sadržaje, tu je i Herbal Steam Cabana – kabina za biljnu kupelj.

Patricia Yeo je glavna chefica s bogatim međunarodnim iskustvom

Hotel raspolaže bogatom knjižnicom, salom za sastanke, igraonicom, vanjskim bazenom i vlastitom plažom. Poseban je i gastro dio, pa je tako zvijezda restorana chefica Patricia Yeo koja je prethodno za svoj restoran AZ u New Yorku dobila dvije Michelinove zvjezdice, a radila je u restoranima New Yorka, Malezije i Velike Britanije. Kako kaže – nije mogla odoljeti pozivu da radi u Hrvatskoj, a posebno je vesele lokalne namirnice koje će prezentirati u svojim jelima.

Resort je ušao u nekoliko prestižnih hotelskih udruženja: Relais & Chateaux, Life Style Hotels, Green Pearls Unique Places, The Little Guest Hotel Collection, Low Season Traveller, a bit će otvoren od početka ožujka do kraja listopada. 

Maslina Resort su opremali: Husqvarna baterijski i motorni vrtni alati  / Geberit ugradbena tehnika, rješenja za tuševe u razini poda / Gastro Tim ugostiteljska oprema u kuhinji i baru, uređaji za pripremu slastičarskih i pekarskih proizvoda u plažnom objektu / Adria-electronic pametne sobe / Internova interijeri, opremanje restorana, bara i recepcije, outodoor namještaj