fbpx
Turizam info

Najavljeno otvaranje prvog Mövenpicka u Hrvatskoj

Čini se kako će se investicije u hotelijerstvo snažno nastaviti, što potvrđuje i vijest da bi se u 2023. godini trebao otvoriti prvi Mövenpick hotel u Hrvatskoj, i to u Splitu. 

Vodeća svjetska grupacija u sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva Accor, potpisala je ugovor s tvrtkom Split Peninsula Properties d.o.o., a novi bi hotel trebao imati 156 soba, dva restorana, spa centar i konferencijski dio, podzemni i nadzemni garažni prostor, te stanice za punjenje električnih vozila. 

Projekt za hotel je već gotov, a rad je nagrađivanog domaćeg arhitekta Alena Pleštine iz Studija Pulsar Arhitektura u suradnji s timom Accorovih stručnjaka. Poseban je naglasak stavljen na koncept sadržaja na krovnoj terasi, za što je angažirana dizajnerica interijera Kristina Zanić, koja inače radi u Dubaiju te potpisuje brojne projekte u destinacijama diljem svijeta. 

Osim u Hrvatskoj, Mövenpick trenutno investira u još 12 hotelskih projekata na području sjeverne Europe i Beneluxa. Riječ je o jednome od popularnijih hotelskih brendova osnovanom 1973. godine u Švicarskoj koji upravlja s više od 90 hotela u 25 zemalja.