fbpx
Turizam info

Noćni turistički vlak iz Bratislave, Beča i Graza za Split

Austrijske savezne željeznice (ÖBB) u suradnji sa Slovačkom željeznicom (ZSSK) u ljetnoj sezoni 2021. godine uvode novu liniju noćnog vlaka na relaciji Bratislava – Beč – Graz – Split.

Ovu vijest prenio je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji Branimir Tončinić, a prvi noćni vlak EuroNight s prometovanjem bi trebao započeti 18. lipnja.

Planira se da će na istoj relaciji prometovati dva puta tjedno i to sve do sredine rujna 2021. Cijena karate od Beča do Splita, koja se već sada može kupiti, iznosi 29,90 eura za sjedeća mjesta, odnosno 69,90 za spavaća mjesta.

– Za Hrvatsku, kao drugu po redu najtraženiju turističku destinaciju u Austriji, nova je linija od velike važnosti za postizanje još boljih turističkih rezultata s austrijskog tržišta. Naime, najposjećivanije destinacije od strane austrijskih gostiju u 2019. i 2020. godini bile su regije Istra, Kvarner i Zadar, a uspostavom ove ljetne željezničke linije na relaciji Beč-Graz-Split dodatni potencijal rasta turističkog prometa iz Austrije u regiju Split-Dalmacija, izjavio je Branimi Tončinić, uz napomenu kako na spomenutoj liniji postoji mogućnost transporta vlastitog auta ili motora.

Organizator putovanja ÖBB Rail Tours nudi i pakete koji uključuju povratnu kartu za vlak između Beča i Splita te jednotjedni boravak u apartmanu u centru Splita po početnoj cijeni od 331 eura.