fbpx
Turizam info

Nova Fortitude turistička ruta u Karlovcu

Glavne gradske atrakcije, Zvijezda i Stari grad Dubovac, od sada su povezani tematskom turističkom rutom. Nastala je u sklopu INTERREG projekta Fortitude, a rezultat je triju radionica na kojima su sudjelovali predstavnici sektora turizma i kulture iz Karlovca i Zagreba.

-Stari grad, Zvijezda, Aquatika, ali i Kupa cijelo su vrijeme iskakali na radionicama pa smo odlučili presložiti ono što Karlovac već ima, a ima puno toga, i staviti i povezati kroz tu rutu Stari grad Dubovac, Zvijezdu Kupom ili Marmontovom alejom, pojasnila je na današnjoj prezentaciji rute nezavisna savjetnica u turizmu Aleksandra Urhenik Đurđek, prenosi Radio Mrežnica.

Istovremeno predložena je i ruta namijenjena onima koji idu automobilima: od Starog grada Dubovca do Ozlja, do Ribnika, preko kamenog mosta i Novigrada na Dobri i povratak do Dubovca.

Rute će se sada ponuditi turističkim agencijama i turističkom sektoru koji bi ih trebali komercijalizirati.

Jedna od aktivnosti u ovom projektu je i Noć utvrda koja će se održati u travnju iduće godine i u kojoj će istovremeno sudjelovati svi partneri – Šibenik, Herceg Novi i Banja Luka. Interaktivni digitalni kiosk već je postavljen kod Nacionalnog svetišta svetog Josipa s informacija i zabavno-turističkim sadržajima o Dubovcu i Karlovcu.

Fotografija: Visit Karlovac