fbpx
Turizam info

Od studija na Aspiri do stalnog zaposlenja

Dani karijera, već tradicionalna manifestacija Visoke škole Aspira održava se svake godine u Splitu i Zagrebu, a ponovno će se održati u prvoj polovici ove godine. Manifestacija je namijenjena Aspirinim studentima svih godina i studijskih usmjerenja, s ciljem da se direktno povežu s najboljim svjetskim kompanijama iz turizma, IT-a i sporta, sklope korisna poznanstva, dogovore buduće stručne prakse, stažiranja, sezonska i stalna zaposlenja.

– Naši studenti ne kriju svoje zadovoljstvo ovom manifestacijom, a nekima je to čak i razlog što su upisali studij na Visokoj školi Aspira. Kako bi se kvalitetnije pripremili za predstavljanje poslodavcima, prethodno mogu prisustvovati organiziranim radionicama, a s obzirom da se na svake Dane karijera odazove više od 300 studenata, znači da i sami prepoznaju važnost ove prilike  – kazao nam je Alen Jerkunica, dekan Visoke škole Aspira.

Studenti će tako imati priliku upoznati predstavnike više od 100 kompanija od kojih su mnogi među liderima svojih područja. Iz turističke prakse to su hoteli Hilton Imperial Dubrovnik, Falkensteiner i Valamar hoteli, Leonardo hoteli iz Njemačke, brojne turističke zajednice i ACI marine.

Uz program umrežavanja studenata s budućim poslodavcima i mentorima, u sklopu Dana karijera održat će se predstavljanja projekata studenata, predavanja i niz panel diskusija na kojima će se kroz aktualne teme studentima dati mali uvid u to što se od njih očekuje u poslovnom svijetu.

Za buduće brucoše koji svoje obrazovanje žele nastaviti na Visokoj školi Aspira, upisi u iduću studijsku godinu održat će se već u ožujku, prije državne mature. Prijemni postupak će se održati 20.2. u Splitu te 6.3. u Zagrebu. aspira.hr