fbpx
Turizam info

Otvoren prvi vinski kamp obitelji Hažić

Prije sezone otvoren je i prvi hrvatski vinski kamp smješten u Međimurju, nedaleko Svetog Martina na Muri. Tim je projektom obitelj Hažić zaokružila svoju turističku priču koja objedinjuje voćarstvo i proizvode od jabuka, vinarstvo, a sada i smještajni kapacitet.

– Projekt je to na kojemu radimo unatrag šest godina. Odlučili smo se za kamp, jer smo vidjeli da je to jedan od najpopularnijih oblika smještaja na moru, no također smo se ugledali na zemlje poput Austrije i Francuske, koje velik dio turističkog prometa ostvaruju na kontinentu, na vinskim cestama, prezentacijom domaćih proizvoda. Tu vidimo priliku za cjelokupan turistički proizvod, u kojem nudimo smještaj na ukupno 12 parcela za kampere te osam drvenih mobilnih kućica od čega će prve dvije biti postavljene krajem lipnja. Tu je i prodaja naših vlastitih proizvoda na kućnom pragu: soka, čipsa i octa od jabuka, meda, te naših vina u kojima se također trudimo biti kvalitetni što potvrđuju i medalje s Urbanova, no i Decanterova srebrna i brončana medalja koje smo dobili prošle godine – rekla nam je Tatjana Hažić koja sa sestrom Valentinom vodi OPG.

Obitelj Hažić: Radenko, Biserka, Valentina, Tatjana i Marijan Funda

Kamp ima kategoriju četiri sunca, parcele su veličine od 80 do 110 kvadratnih metara i nose imena po sortama grožđa koje uspijevaju u međimurskim vinogradima. Imaju priključak za električnu energiju, vodu i Wi-Fi, a u sklopu kampa nalaze se i sanitarni čvorovi, dječje igralište i grill zona. U ponudi je i usluga pranja rublja, te su dozvoljeni kućni ljubimci.

– Kamp se nalazi neposredno uz našu Vinsku kuću, jer smo željeli gostima prezentirati sve naše proizvode na jednom mjestu. Očekujemo da ćemo najveći dio prometa ostvarivati od stranih gostiju koji žele istraživati Međimurje, ali i onih koji će se zaustaviti na putu do mora – najavila je Tatjana Hažić.

Ukupna investicija u kamp iznosi 3,5 milijuna kuna od čega je pola milijuna kuna osigurano iz vlastitih sredstava, dok su 2,8 milijuna kuna kreditna sredstva za koja se očekuje povrat kroz mjere ruralnog razvoja.