fbpx
Turizam info

Plava Laguna Polumaraton uvod u sezonu

Ovog vikenda održava se Plava Laguna Polumaraton koji će se u organizaciji Plave Lagune održati nakon nekoliko godina stanke. Očekuje se 700 trkača koji će u različitim kategorijama uživati u trkačkim stazama u Zelena Resortu. Trkači dolaze s naših najvećih emitivnih tržišta, prije svega Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. 

U subotu 14. svibnja u popodnevnim satima održat će se dječje utrke Pepi Kids Run posebno skrojene za zabavan ulazak u trkački svijet i koje su u potpunosti besplatne. U utrkama mogu sudjelovati djeca već od 4 godine, jer će njihovim godištima biti prilagođene i distance koje se trče (od 400-1.800 m). 

U subotu će se održati i 4 km dug Family Run, utrka koju trče roditelji i djeca, a start ove utrke je u 17 sati ispred recepcije kampa Zelena Laguna.

Sami Polumaraton, kao i utrka 10 K se trče u nedjelju 15. svibnja. Polumaraton podrazumijeva dionicu od 21 kilometra na stazi od Hotela Parentium Plava Laguna, preko Plava Resorta, do grada Poreča, i natrag prema Hotelu Parentium (2 kruga). Sudionici mogu izabrati i kraću utrku od 10K koja se trči od Hotela Parentium, preko Plava Resorta do grada Poreča i natrag. Za sudjelovanje u Polumaratonu potrebno je imati navršenih 18 godina., a za 10 K 16 godina. Start za obje utrke se očekuje u 10 sati, ispred hotela Parentium Plava Laguna. 

Dodjela nagrada održati će se ispred hotela Parentium Plava Laguna u 12.30 sati.