fbpx
Turizam info

Kako je uređen jedan od najekskluzivnijih objekata na Mediteranu: One & Only Portonovi

Grupacija Kerzner International odabrala je Crnu Goru za prvu europsku lokaciju svojeg ultra luksuznog brenda One & Only, gdje je početkom svibnja u Herceg Novom, na samom ulazu u Bokokotorski zaljev otvoren One & Only Portonovi.

Novi resort raspolaže sa 113 soba i apartmana te vila, gdje je u uređenju stavljen naglasak na ležeran venecijanski stil koji se proteže cijelim kompleksom. Unutar kompleksa nalazi se nekoliko bazena i privatnih plaža, a osim hotelskog dijela, tu je i rezidencijalni, s individualno uređenim vilama od kojih svaka ima vlastitu plažu i privatni bazen te su na raspolaganju i za kupnju. Značajan je iskorak napravljen u ugostiteljskom segmentu s ciljem da resort i destinacija postanu centar mediteranske gastronomije. Za menu glavnog restorana Sabia zadužen je talijanski chef Giorgio Locatelli, koji je međunarodnu karijeru gradio u Londonu i Parizu, a za svoj restoran Locanda Locatelli od 2003. godine kontinuirano nosi jednu Michelinovu zvjezdicu. Sabia nudi rafinirana jela juga Italije, dok je restoran Tapasake nešto opuštenijeg stila s modernom japanskom kuhinjom. La Veranda predstavlja domaće namirnice i stil kuhanja, dok je lagana kuhinja gostima na raspolaganju tijekom cijelog dana u Caminetti baru.

Po prvi puta je brend One & Only u crnogorskom kompleksu predstavio i partnerstvo sa zdravstvenim i wellness brendom Chenot. Na ukupno 4.000 kvadrata wellness prostora uz klasične wellness usluge nude i individualno prilagođene tretmane detoksikacije i regeneracije te poboljšanja zdravlja po patentiranoj Chenot metodi.

One & Only Portonovi Resort je jedna od najvećih investicija u europskom hotelijerstvu vrijedna više od 800 milijuna eura. Riječ je o kapitalu kompanije Azmont Investments, koja je u Crnoj Gori prisutna od 2012. godine kao tvrtka kćer kompanije Azerbaijan Global Investments. Portonovi je inače izgrađen na mjestu nekadašnje vojne kasarne Kumbor, a tijekom realizacije izvedeni su opsežni radovi na uklanjanju postojećih objekata, pripremi terena, obnovljena je i crkva Svete Nedjelje iz 16. stoljeća te su preseljeni ili obnovljeni svi povijesni i kulturni artefakti pronađeni tijekom gradnje.

Glavni izvođač radova je talijanska kompanija Impresa Pizzarotti, a u resortu su posebno ponosni na nove tehnologije bazirane na ekologiji, gdje ističu centralni sustav grijanja i hlađenja korištenjem morske vode.

Ova investicija će, uz druge slične objekte visokog luksuza, potvrditi svoj značaj u podizanju konkurentnosti Crne Gore na međunarodnoj sceni luksuznih destinacija tek u godinama koje dolaze. One & Only je jedan od najpoželjnijih luksuznih hotelskih brendova, s manjim brojem objekata koji ne prelaze 180 smještajnih jedinica, a njihovi se resorti nalaze na Mauricijusu, u Dubaiju, Južnoafričkoj Republici, Meksiku, Maleziji, Australiji.

Fotografije: One & Only Portonovi