fbpx
Turizam info

Hotelijerska tvrtka Sunčani Hvar potpisala obvezujući ugovor o prodaji

CPI Property Group, u čijem je većinskom vlasništvu hotelijerska tvrtka Sunčani Hvar, potvrdila je u utorak Hini da je potpisala obvezujući ugovor o prodaji sto posto dionica tvrtki Sunčani Hvar Nekretnine i Sunčani Hvar s kompanijom Eagle Hills iza koje stoji investitor i developer nekretnina Muhamed Alabar iz Abu Dhabija.

“CPI Property Group sa zadovoljstvom objavljuje potpisivanje obvezujućeg ugovora o prodaji 100 posto dionica Sunčani Hvar Nekretnine d.o.o. i Sunčani Hvar d.d., tvrtke koje posjeduju i upravljaju hotelima Sunčani Hvar, jedinstvenim portfeljom resorta na otoku Hvaru u Hrvatskoj. Kupac je kompanija Eagle Hills, iza koje stoji Muhamed Alabar, investitor i developer u oblasti nekretnina i ugostiteljstva sa sjedištem u Abu Dhabiju”, prenose iz CPI-ja na upit Hine.

Kako javlja Jutarnji list, Sunčani Hvar prodan je arapskom investitoru za iznos od 220 milijuna eura. Kompanija Eagle Hills je prije dvije godine preuzela hotele Bluesun, pa je ovim preuzimanjem postala najveći hotelijer u Dalmaciji.

Sunčani Hvar je inače najvažnija otočna hotelska kompanija za Hvar ali i za čitavu i Splitsko-dalmatinsku županiju, no i hrvatski turizam u cjelini, koja je u zadnjih 20-ak godina, od privatizacije do sada, promijenila nekoliko stranih vlasnika. Oni su ulagali u objekte te hotelske kuće, ali i u tržišno repozicioniranje na višu razinu kvalitete usluga i ponude. Od 2014. u vlasništvu je CPI Grupe, a u portfelju tvrtke je nekoliko hotela, kamp, plažni klubovi i objekti. Dnevno može smjestiti oko dvije tisuće turista, a zapošljava oko 700 stalnih i sezonskih radnika.

Foto: Sunčani Hvar